SKANDAL U FORMULI 1

Alonso je želio sabotirati kolegu Hamiltona

28.02.2011 u 13:32

Bionic
Reading

Svijet Formule 1 prepun je skandala, afera, prevara, laži i incidentnih situacija. Sada je otkrivena nova tajna koja bi mogla zaoštriti odnose vozača

ESPN iz nove knjige 'Tajni život Bernieja Ecclestonea' navodi ružan detalj iz oktanskog cirkusa koji je dosad bio skriven javnosti. U njoj stoji da je Fernando Alonso pokušao sabotirati Lewisa Hamiltona, svojeg tada momčadskog kolegu iz McLarena, na VN Mađarske 2007.

Španjolac je kao dvostruki svjetski prvak iz Renaulta prešao u McLaren, ali je imao status drugog vozača. To mu se nikako nije svidjelo.

Na stazi Hungaroring je pokazao svu svoju netrpeljivost prema Britancu - blokirao ga je za vrijeme kvalifikacija te na taj nepošten način uzeo 'pole position'. No zbog toga je bio kažnjen te je morao startati kao šesti, dok je Hamilton ugrabio prvu poziciju u utrci.

To nije sve. Prije same utrke Alonso je došao do menadžera momčadi, Rona Dennisa, i postavio mu ultimatum 'ili će Hamilton za vrijeme utrke ostati bez goriva ili će on FIA-i iznijeti neke kompromitirajuće podatke vezane uz McLaren' (špijunaža Ferrarija).

Ron Dennis je odbio Alonsov zahtjev, a Hamilton je pobijedio na VN Mađarske (Alonso je bio četvrti). Na kraju su oba vozača završila sezonu sa 109 bodova, a prvak je bio Finac Kimmi Raikkonen u Ferrariju s tek bodom više.

Ne treba ni sumnjati da će otkrivena tajna dodatno zaoštriti atmosferu u ovoj sezoni, jer Fernando Alonso vozi za Ferrari, a Lewis Hamilton je i dalje u McLarenu.