oživio karijeru

Alen Halilović u Belgiji ipak dobio što je htio: Baš mu je to trebalo uoči Eura, a i Hrvatskoj

21.05.2019 u 18:28

Bionic
Reading

Alen Halilović potkraj siječnja otišao je na posudbu iz Milana u Standard Liege, što se u završnici sezone pokazalo jako dobrom odlukom...

Talentirani 22-godišnji veznjak možda nije uspio u redovima 'rossonera', no uspješno je oživio svoju karijeru ovog proljeća.

  • +11
Hrvatski nogometaš Alen Halilović Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Njegov odlazak na posudbu u belgijsko prvenstvo pokazao se kao puni pogodak, jer je u Standardu pod trenerom Michelom Preud'hommeom dobivao sve veću i veću minutažu što se sezona bližila kraju i to u nekima od ključnih utakmica kluba iz Liegea.

Halilović je u Belgiji napokon dobio kontinuitet igranja, a iako mu je jedini pogodak, onaj protiv Anderlechta u prekinutoj utakmici poništio VAR, na kraju može biti zadovoljan svojom igrom na travnjaku tijekom 14 nastupa koje je imao i osvojenim trećim mjestom koje ga vodi izravno u grupnu fazu Europske lige sljedeće sezone.

Alen bi trebao biti još bolju u Standardu kada prođe kompletne pripreme s momčadi, ali trebao mu je povratak u formu i prije toga, jer tijekom lipnja je na rasporedu Europsko prvenstvo U-21 reprezentacija na kojem će predvoditi Hrvatsku kao kapetan i loviti plasman u polufinale koji bi našima donio i plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Dakle, izbornik Gračan iz Belgije je dobio najbolju moguću vijest...