OPTIMIZAM U AJAXU

Alderweireld: Imperativ je pobijediti Dinamo

31.10.2011 u 10:59

Bionic
Reading

Polako, ali sigurno Ajax se diže. Potvrda tomu jest i visoka pobjeda u nizozemskom prvenstvu protiv Rode 4:0. Zato i ne čudi dobro raspoloženje u svlačionici 'kopljanika'. Branič nizozemske momčadi Toby Alderweireld smatra kako dobrom igrom moraju nastaviti i protiv Dinama

Ajax je u zadnjem kolu nizozemskog prvenstva pomeo Rodu s 4:0. Priče o njihovoj lošoj formi polako blijede, jer 'kopljanici' od susreta s Dinamom u Maksimiru u Ligi prvaka bilježe sve bolje i bolje rezultate.

U srijedu na Amsterdam areni Ajax dočekuje Dinamo u četvrtom kolu Lige prvaka. Branič 'kopljanika' Toby Alderweireld je svjestan kako pobjedom nad 'modrima' Ajax praktički prezimljava u Europi.

'Iako u posljednje vrijeme ne igramo nešto posebno, mislim da je kriza polako iza nas i ne sumnjam da ćemo opet igrati onako kako znamo. Ukoliko pobijedimo Dinamo u srijedu, onda ćemo opet biti konkurentni na tri fronte – liga, kup i Liga prvaka', kazao je Alderweireld za nizozemske medije.

Za vikend Ajax je pobijedio Rodu 4:0 i sada ih očekuje ogled protiv zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka. Belgijski branič u redovima 'kopljanika' je optimističan.

'Protiv Dinama možemo osigurati prezimljavanje u Europi. Pobjedom bismo sigurno nastavili natjecanje u Europskoj ligi, a možda i u Ligi prvaka. To ne smijemo propustiti, to nam je imperativ.'