POGLEDAJTE REMEKDJELO

Alba dobila Medvjede, čudesan gol Foxa

11.10.2009 u 20:15

Bionic
Reading

Momčad Medveščaka dočekala je hokejaše mađarske Albe u Domu sportova i upisala poraz rezultatom 4:3 (2:0, 0:1, 2:2). Domaćin je čitavu utakmicu stizao zaostatak, no nisu uspjeli izboriti produžetak

Dvije obrambene pogreške Medveščaka dovele su jedinog mađarskog predstavnika u EBEL ligi u komfornu situaciju. U šestoj i sedmoj minuti kaznio ih je Krisztian Palkovics, no Medveščak nošen ponovno punom Ledenom dvoranom nije razmatrao opciju predaje.

Dašak hokejaške čarolije

Nagrada je došla nakon gola Mike Prpicha sredinom druge trećine, a izjednačenje je bilo i najljepši trenutak utakmice. Vjerojatno i dosadašnjeg dijela prvenstva uopće. Aaron Fox je iza gola 'vagao' situaciju, primijetio da ga vratar ne gleda, podigao pak na palicu i doslovno ga zakucao u mrežu šokiranog Hetenyija. Spektakularno.

Ipak, momčad iz Szekerfehervara nije smanjila ubitačan ritam koji su zahvaljujući popunjenijem igračkom kadru držali svih 60 minuta i već dvije minute kasnije preko Mihalyja poveli su sa 3:2.

Posljednji trzaj domaćih dogodio se nakon 'haklerske' akcije koju je realizirao Mike Oullette u 51. minuti, no pet minuta prije kraja Fekete je donio oba boda gostima. Medveščak je u posljednjoj minuti izvadio i vratar, no nije im pomoglo. Nakon 12 odigranih kola pali su na deveto mjesto s 11 osvojenih bodova.

Nakon dvoboja Aaron Fox je otkrio da je isti gol već zabio u njemačkoj ligi te je zahvalio publici, koja ih je nakon poraza ponovno ispratila pljeskom nazvavši ih 'apsolutno najboljima u ligi'.