BILO JE I VRIJEME

Ako UEFA kazni HNS, on će tužiti huligane

10.06.2011 u 08:36

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez opet će strepiti (do 16. lipnja). Delegatu Uefe se neke stvari na tribinama Poljuda nisu svidjele (Hrvatska – Gruzija). Svastika, bakljada, uletavanje na travnjak i Hrvatska s pravom očekuje rigoroznu kaznu

Normalni hrvatski navijači kada igraju reprezentacija ili klubovi ne strepe samo zbog rezultata nego i zbog huliganskih ispada. Dečki koji na stadione dolaze liječiti svoje frustracije posljednjih godina su u 'zaletu'.

Dinamo, Hajduk i HNS svake godine dio novca uplaćuju u blagajnu UEFE. Sada je opet došao red na Savez, jer su tzv. navijači na Poljudu formirali svastiku, palili baklje, a trojica su provalila na travnjak.

S pravom se strahuje od dosad najveće novčane kazne ili još nečega gorega, igranja utakmice pred praznim tribinama, što je najteža kazna za normalne navijače. A sve zbog šačice huligana kojima država ne može stati na kraj.

'Nevjerojatno je da jedan tip, koji je donio svastiku može reketariti cijeli Savez. Ako nas Uefa drastično kazni, onda će HNS podići privatnu tužbu za naknadu štete protiv onih koji su uzrokovali nerede. Policija ima imena devetorice ljudi, pa ako Uefa kazni Savez, mi ćemo tužiti njih', poručio je Cvrk.