talijani upozoravaju

Ako Ferrari ovako nastavi tretirati Raikkonena, Kimi će poludjeti!

19.04.2018 u 16:37

Bionic
Reading

Talijanska Gazzetta dello Sport naglašava kako se Kimi Raikkonen probudio na stazi ove sezone, no Ferrari ga je žrtvovao na uvodnim utrkama i pitanje je koliko još dugo će to Finac šutke trpjeti...

Finski 38-godišnji veteran pokazao je da se u ovogodišnjem bolidu Ferrarija može ravnopravno boriti protiv Vettela, ali od toga nije imao ništa na početku sezone.

  • +19
Formula 1, Velika nagrada Bahreina, utrka Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

Na prvoj utrci u Australiji momčad je njega prvog pozvala u boks i tako omogućila Vettelu da uz pomoć virtualnog sigurnosog automobila preskoči kolegu i Hamiltona te dođe do trijumfa. U Bahreinu je Kimi bio žrtva pogreške pri promjeni guma, a u Kini je ponovo žrtvovan kako bi zaustavio Bottasa u korist Sebastiana Vettela, a zbog kasnog ulaska u boks značajno je pao u poretku no u neočekivanoj završnici ipak je stigao do postolja.

U Italiji se pitaju koliko će dugo još Finac trpjeti tretman kojeg ima kod svog poslodavca i je li spreman igrati ulogu druge violine, u momčadi kojoj je posljednju titulu vozačkog prvaka donio upravo on 2007. godine.

'Dok Ferrari tako tretira Kimija, pitamo se koliko će dugo u ekipi vladati harmonija,' piše Gazzetta dello Sport.

U Azerbajdžanu za desetak dana Raikkonen bi ponovo mogao biti pri vrhu, no pitanje je hoće li dobiti priliku ostvariti prvu pobjedu za Ferrari otkad se vratio u momčad 2014. godine...