prvi strateg 'kopljanika'

Ajax je osvojio titulu prvaka, a potom objavio tko će naslijediti Erika ten Haga koji preuzima Manchester United

12.05.2022 u 20:20

Bionic
Reading

Nizozemski nogometni velikan Ajax pronašao je zamjenu za Erika ten Haga koji ide u Manchester United. Od iduće sezone 'kopljanike' će voditi dosadašnji trener Club Bruggea, Nizozemac Alfred Schreuder (49)

Ajax je potpisao dvogodišnji ugovor s 49-godišnjim Alfredom Schreuderom, koji je s Club Bruggeom na korak do osvajanja naslova prvaka Belgije.

Schreuder je bio pomoćnik Ten Hagu u Ajaxu 18 mjeseci, te Ronaldu Koemanu u Barceloni prošle sezone. Tijekom karijere je trenirao Twente i Hoffenheim, a Brugge vodi od siječnja ove godine umjesto Philippea Clementa koji je preuzeo Monaco.

'Velika je čast postati Ajaxovim trenerom. To je prilika koju sam prihvatio s obje ruke. Volio bih osvojiti trofeje u Amsterdamu s momčadi koja igra atraktivan nogomet. Uz dobru ravnotežu iskusnih vrhunskih igrača i mnogih sjajnih talenata', kazao je Alfred Schreuder i dodao:

'Međutim, prvo želim uspješno završiti sezonu s Club Bruggeom. Učinit ću sve što mogu da se to dogodi.'

Ajax je u srijedu i matematički osigurao 36. naslov prvaka u svojoj bogatoj povijesti, dok Club Brugge dva kola prije kraja prvenstva ima tri boda više od Royale Union Saint-Gilloisea.

'Alfreda znamo kao taktički jakog trenera s dobrim i raznovrsnim načinima treninga. Posljednjih je godina stekao iskustvo kao glavni trener i kao pomoćni trener u vrhunskim klubovima u raznim zemljama i natjecanjima. U njega imamo puno povjerenje da će nastaviti na putu koji smo odabrali u Ajaxu posljednjih godina', istaknuo je direktor Ajaxa Edwin van der Sar.