NAJBOLJI NA CRNOM KONTINENTU

Afrički nogometaš godine je Yaya Toure

23.12.2011 u 09:25

Bionic
Reading

Reprezentativac Obale Bjelokosti te član Manchester Cityja Yaya Toure (28) proglašen je afričkim nogometašem godine na ceremoniji održanoj u glavnom gradu Gane Accri u četvrtak navečer

U izboru za afričkog nogometaša godine bili su Malijac Seydou Keita, zatim Ganac Andre Ayew te Yaya Toure iz Obale Bjelokosti. Na kraju je ovaj potonji izabran za najboljeg ispred Keite i Ayewa.

'Ova nagrada nije sam meni važna, već i za moju zemlju te klub. To je veliki korak u mojoj karijeri. Oduševljen sam ovim priznanjem', kazao je Yaya Toure koji se sa 18 godina preselio u belgijski Beveren otkuda je otišao u ukrajinski Metalurg, pa onda u Olympiacos, Monaco, Barcelonu i sada je u Manchester Cityju.

Toure (28) je drugi igrač Obale Bjelokosti koji je dobio ovu nagradu nakon dvostrukog osvajača igrača Chelsea Didiera Drogbe.

Yaya Toure je nakon odlaska iz Barcelone postao jednim od najboljih igrača Manchester Cityja bez koga trener Mancini ne može zamisliti početni sastav. Toure je također i član reprezentacije Obale Bjelokosti koja izvrsno gura u kvalifikacijama za Afrički kup nacija.