odigrao je kapetanski

Ademi: Ovo je bila perverzija, ali što je najvažnije, ovdje ne mislimo stati

19.09.2019 u 10:18

Bionic
Reading

Teško se stišavaju dojmovi nakon veličanstvene Dinamove izvedbe u srijedu, kada su u prvom kolu C skupine Lige prvaka potukli Atalantu 4:0. Ustvari, možda je i tako bolje, jer zašto se zbog ovakve predstave ne bi veselili. No, sudeći prema izjavama kapetana Arijana Ademija, veselja će ove sezone biti još

'Ovo je bila veličanstvena predstava, ne znam što bih rekao. Ovo je povijest. Svaka čast momcima, svaka čast svima, srušili smo najbolji klub iza Juventusa u Italiji. Zahvalio bih se i ovim divnim navijačima', kazao je kapetan Dinama Arijan Ademi i dodao:

'Presretni smo, ako ne i naša najbolja utakmica. Odmah smo pokazali da je ovo naš teren, da znaju gdje su došli. Odigrali smo fantastično, moglo je možda biti i više golova. Ovo je čudo, što da kažem, svaka čast svima - od igrača, stožera, uprave zbog igrača koje dovode'.

I sva sreća da je takvo razmišlanje među Dinamovim igračima, jer u sljedećem kolu, 1. listopada 'modri' gostuju kod Manchester Cityja, najvećeg favorita skupine, a po mišljenju mnogih i ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

'Sigurno da možemo ovakvu igru ponoviti i protiv Šahtara, ali i protiv Manchester Cityja. Ako smo mogli protiv, po mom mišljenju treće momčadi talijanske lige, ovako dobro odigrati, onda ne znam gdje nam je granica. City je vanserijska momčad, to svi znamo, kojom lakoćom igraju i kako 'montiraju' svoje suparnike. Sigurno da nas čeka izuzetno teška utakmica, ali dat ćemo sve od sebe, baš kao i na ovoj utakmici. Pa što bude'.

Puno je vas odigralo na najvišem nivou, dostojnom Lige prvaka.

'Da, zato onda i ovako završi, kad smo svi odigrali odlično, ili kako vi kažete, na nivou Lige prvaka'.

Otkrio je Ademi koliko su trajale taktičke pripreme za ovu utakmicu, jer inače stopera Theophilea-Catherinea, trener Bjelica gurnuo je u vezni red.

'Pripremali smo se zadnjih pet, šest dana, i očito je upalilo. Odlično smo osigrali, odradili smo sve zadaće koje je trener stavio pred nas. Prilagodili smo se njihovoj igri, ali unatoč tome što smo se mi prilagođavali suparniku, bili smo bolji'.

Teško da je Dinamo ikad odigrao ovakvu europsku utakmicu. Možda čak i impresivnij nego protiv Partizana i Celtica. U mnogima od njih sudjelovao je i Ademi, ali ovakvo izdanje iznenadilo je i njega.

'Zbilja se nisam nadao ovakvoj utakmici, ovakvom nečemu. Perverzija, stvarno perverzija. Ovo je čudo. I moram još nešto dodati, mi ne mislimo ovdje stati. Želimo ići dalje, želimo ovo ponoviti. Jer ako želimo biti na vrhu, ovakve igre moramo igrati u kontinuitetu'.

Nekad je Dinamo europske utakmice gubio još u svlačionici. Sada se vidjelo od prve minute da je želio 'pojesti' suparnika'.

'Ne bih se složio da smo se ikad unaprijed predavali. Ali ponekad nam je falio jedan detalj, primili bi nesretni gol, ili nismo ispoštovali sve što je trener zamislio. Sada nije tako, jer trener je odlično uočio sve što trebamo napraviti. Već duže vrijeme na europskoj sceni izgledamo vrhunski i samo tako trebamo nastaviti'.

Ipak, ono na što je Ademi najponosniji jest što u ovakvoj ekipi nosi kapetansku vrpcu.

'Ovo je vrh, nema daljeg od ovog. Biti kapetan u ovavoj ekipi, ovakim igračima, u europskom Dinamu.... Iako ustvari, ja to nikad ne izdvajam jer u ovoj ekipi ima toliko igrača koji su lideri, kojii imaju tu crtu u sebi, koji znaju povuči kada ne ide meni ili nekom od suigrača, koji podviknu kada treba'.

  • +35
Dinamo - Atalanta, 1. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL