BORBA ZA LIGU PRVAKA

Ademi i Oršić nakon pobjede Dinama jasno su dali do znanja Norvežanima kako će igrati u uzvratu

21.08.2019 u 23:29

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Dinama, u sjajnoj atmosferi maksimirskog stadiona koji dugo nije bio ovako ispunjen glasnim navijačima, u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka nadigrali Rosenborg 2:0, izjave aktera sugeriraju kako još ništa nije gotovo. Dapače, euforije nema i očito je kako je do utorka neće niti biti

Kao i prošle godine zagrebački Dinamo stigao je nadomak plasmana u Ligu prvaka. Prije 12 mjeseci švicarska momčad Young Boys imala je više sreće u uzvratu na maksimirskom stadionu. No, točno dvanaest mjeseci kasnije Dinamo će prolaz prema Ligi prvaka i ogromnoj zaradi, koja se procjenjuje na minimalno novih 20-ak milijuna eura, tražiti na uzvratu u Norveškoj s kapitalom od dva gola. Bolje nije moglo...

Kapetan Dinama Arijan Ademi odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u velikoj pobjedi Dinama 2:0 koja ga je približila još jednom plasmanu u Ligu prvaka.

'Hvala svim, hvala navijačima. Bili smo dobri i zaista smo dobro odigrali ovu utakmicu. Dobro smo znali koje su njih vrline i znali smo kako su najopasniji iz prekida i pogotovo iz kornera. Jako smo zadovoljni pobjedom, ali nema opuštanja jer imamo dva gola prednosti. U uzvratu moramo igrati maksimalno agresivno i tako ćemo proći dalje', kazao je za HRT Ademi kojem je malo nedostajalo da postigne gol. U nekoliko navrata Dinamo je propustio priliku postići treći gol…

'Istina, imali smo dosta šansi, a eto i ja sam bio dva puta blizu da zabijem. No, imamo dobru prednost uoči uzvrata sljedećeg utorka. Sada je najvažnija koncentracija i moramo napraviti sve da zadržimo ovu prednost, ali smo svjesni da neće biti lako. Vidjelo se koliko je Rosenborg opasan iz prekida i nakon što su nam napravili probleme u prvom poluvremenu ipak smo u tom segmentu bili bolji u nastavku'm završio je Ademi.

  • +11
Liga prvaka, play-off: Dinamo - Rosenborg Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Strijelac gola za 2:0 Mislav Oršić ovaj tjedan pamtit će cijeli život. Prvo je dobio poziv izbornika Zlatka Dalića u hrvatsku reprezentaciju, a nekoliko dana kasnije zabio je gol koji će možda biti vrijedan Lige prvaka.

'Imamo lijepu prednost od 2:0 i moram reći kako smo odigrali dobru utakmicu. Eto, na početku smo zabili gol i tu nam se otvorila utakmica. Kad smo zabili drugi gol mogli smo nekako odahnuti i bilo je lakše igrati. Istina, imali su gosti neke šanse, ali srećom nisu zabili. Norvežani su opasni iz prekida i svaka njihova lopta u šesnaesterac je opasnost, ali su naši obrambeni igrači to zaustavili', kazao je za HRT Oršić uz dodatak što možemo očkivati u uzvratu:

'Moramo igrati slično kao danas ili kao u uzvratu protiv Ferencvarosa. Kada smo na pravom nivou i kada igramo sa 100% možemo svakog dobiti!', posalo je Oršić jasnu poruku Norvežanima.

Opisao je Oršić i situaciju u kojoj je zabio gol ljevicom…

'Malo je skakutala lopta i pričekao sam da se primiri. Pucao sam i eto srećom je ušla', završio je Oršić kojem, kako je rekao, puno znači i ponosan je što je dočekao poziv u hrvatsku reprezentaciju.

  • +3
Navijači na Maksimiru protiv Rosenborga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL