OTVORIO DUŠU

Ademi: Da su mi dali ugovor, potpisao bih ga

Bionic
Reading

Nakon optužbi čelnika šibenskog kluba na njegov račun, oglasio se i Arijan Ademi koji je ponudio svoju verziju priče o prelasku u Dinamo

Dosta prašine je podigao transfer mladog reprezentativca u hrvatskog prvaka. Iz šibenskog tabora (direktor Karađole i dopredsjednik Dulibić) su optužili sada već bivšeg kapetana sa Šubićevca i njegovu obitelj da su ih prevarili i da nemaju morala. Iako je u početku Ademi zauzeo stav da neće ništa govoriti, otrovne strelice koje mu je uputila šibenska uprava natjerale su ga da otvori dušu.

'Neka ne uvlače u priču moju obitelj. Ja svoje odluke donosim sam, punoljetan sam. Nije istina da sam se oglušio na njihove pozive za potpis profesionalnog ugovora. Ja taj ugovor nikada nisam vidio, a kamoli da mi je ponuđen. Tražim da se direktor Karađole i posebice Željko Dulibić javno ispričaju mojoj obitelji, jer ne želim da je se na takav način prezentira u javnosti', počeo je svoju priču Ademi.

Talentirani veznjak u razgovoru za SN je dao do znanja da mu nakon isteka stipendijskog ugovora klub ni na jedan način nije pokazao konkretan prijedlog novog ugovora. Ademi je priznao da je odbio ponudu portugalske Brage da ne bi došao u konflikt sa Šibenikom te da mu u klubu nisu nudili profesionalni ugovor ni kada su počele stizati i druge inozemne ponude.

Najmlađi kapetan u povijesti momčadi sa Šubićevca poručio je Dulibiću da mu oni nisu poklonili kapetansku vrpcu, nego ju je on zaslužio igrama i ponašanjem i da je u suprotnom ne bi dobio. Usporedbe s Antom Rukavinom su ga posebno zaboljele.

'Uspoređuju moj slučaj s Antom Rukavinom kojeg su prvo pljuvali, a sada ga ističu kao pozitivan primjer u odnosu na mene', bio je ljut Ademi.

Osvrnuo se budući igrač 'modrih' i na to što mu spočitavaju da je primao šest tisuća kuna mjesečno i premije na koje je imao pravo.

'Ako to nisam zaslužio, zašto su mi to isplaćivali. Pitam ih još jednom javno: zašto mi nisu ponudili profesionalni ugovor? Ja bih ga potpisao. Ovo je samo mazanje očiju. I neka pitaju gospodina Zdravka Mamića tko ga je molio da Šibenik dobije što više novca.'

Što se tiče izjave Dulibića da Funcuti za jednu turu ne smiju podržati Ademijev transfer u Dinamo, rekao je sljedeće:

'Apsolutno nikoga nisam častio, mitio turom nekakvog pića, a posebice ne Funcute. Uostalom, kako ja njih mogu kupiti, to mi nije jasno. Pa oni su odrasli ljudi, misle svojom glavom i nije u pitanju jedan ili dva navijača. Mogu me mrziti, ali neka navijači sami procijene tko je u pravu.'