VEZAN ZA KLUB 41 GODINU

Aco Petrović zavapio: Nakon 1. lipnja Cibone više neće biti!

09.05.2017 u 14:55

Bionic
Reading

Bivši izvršni predsjednik Cibone Aco Petrović izrazio je zabrinutost za budućnost kluba u koji je iz rodnog Šibenika stigao kao 17-godišnjak i za koji je kao igrač, trener i dužnosnik vezan 41 godinu

 

Cije

Na druženju s kroničarima Cibone, 58-godišnji aktualni hrvatski izbornik Aco Petrović – koji je klub napustio preko noći nakon što je mladi centar Ante Žižić posuđen turskoj Darussafaki (nije se slagao s tom odlukom) – zavapio je i izrazio je zabrinutost kada je budućnost Cibone u pitanju. U svom opširnom obraćanju između ostalog je kazao:

'U klubu sam od 1976. godine, bio sam tu igrač, trener, predsjednik kluba i želim podići svoj glas da bih upozorio da 1. lipnja, a govorim to s gotovo stopostotnom sigurnošću, Cibone više neće biti. Pozivam ovim putem sve ljude kojima je Cibona na srcu, čiji je ona bila dio života, mladosti, prošlosti da dođu u srijedu na tribine, neka obuku nešto plavo jer svjedočimo jednoj od posljednjih utakmica u povijesti ovog velikog kluba', rekao je Petrović za Sportske novosti.

'U utorak će biti 69. dan otkako je Cibona morala krenuti s plaćanjem predstečajnih rata. Do sada nije platila ništa, niti lipu, a imam informacije da se nitko iz kluba i ne javlja vjerovnicima, koji su tražili objašnjenje', dodao je Petrović.

Podsjetimo kako je utvrđeno da je Cibonin dug negdje oko 40 milijuna kuna, uključujući i 17 milijuna kuna koji su obećani vjerovnicima. Međutim, poznato je da u klubu novca nema i vrlo je vjerojatno da bi klub mogao tada zakonski stupiti u stečaj, što bi zaista mogao biti kraj za Cibonu. Upravo se toga Petrović i plaši te je zbog toga izašao u javnost...

li članak pročitajte OVDJE.