DANAS SLUŽBENA POTVRDA

Aco Petrović postaje izbornik BiH

01.02.2012 u 14:19

Bionic
Reading

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine danas bi na sjednici u Cazinu trebao izabrati izbornika muške seniorske reprezentacije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji

Nakon više od dva mjeseca potrage, iskristaliziralo se je jedno ime -ono Aleksandra Petrovića

'Imam viziju, imam ideju kako napraviti od reprezentacije BiH momčad koja može igrati na Eurobasketu, ali o tom potom', rekao je nedavno za tportal.hr hrvatski stručnjak koji je prošle sezone više nego uspješno vodio zagrebačku Cedevitu do trećeg mjesta u Eurokupu te finala Prvenstva Hrvatske.

Kako sada pišu mediji, u toj zemlji bilo bi prvoklasno iznenađenje kada KSBiH ne bio potvrdio Petrovića za novog kormilara muške selekcije.

Prvo iskušenje za novog izbornika i njegov stručni stožer bit će kvalifikacije za EP, koje počinju u kolovozu ove godine. BiH je u grupi s Gruzijom, Latvijom, Rumunjskom i Nizozemskom.

Navodno je Petrović nekim bliskim suradnicima već iznio svoju viziju reprezentacije BiH i, kako doznajemo, želja mu je na mjesto playmakera dovesti vrhunskog američkog igrača koji bi - slično kao u Cedeviti i Hrvatskoj Dontaye Draper - bio prevaga. Uz igrače kao što su zvijezda španjolske ACB lige Mirza Teletović i drugi, ta reprezentacija svakako ima velik potencijal.

U svakom slučaju, ako stariji brat Dražena Petrovića postane izbornik BiH, nema sumnje da će igrati modernu i atraktivnu košarku koja će puniti dvorane.