BRAVO!

Aco: Ovaj uspjeh je znanstvena fantastika

31.03.2011 u 08:06

Bionic
Reading

Cedevita se upisala u hrvatsku košarkašku povijest. Dvostrukom pobjedom protiv Estudiantesa momčad Aleksandra Petrovića izborila je Final Four u Trevisu i tako barem malo uljepšala sliku o sportu u kojem posljednjih sezona doživljavamo razočaranja

KK Cedevita je u Madrid stigla s devet koševa prednosti, a nakon drugog susreta razliku u svoju korist još je podebljala (81:72).

'Ovo što smo mi napravili, to graniči sa znanstvenom fantastikom. Sve što smo prošli ove sezone sada se isplatilo. Hrvatska nakon 20 godina ima predstavnika na F4, a igrači su najveći razlog zašto je Cedevita osigurala nastup u Trevisu', rekao je trener Petrović te dodao:

'Najvažnije je bilo da izdržimo te početne dvije-tri minute. Igrači koji su manje igrali ove sezone iznijeli su veliki teret u ovom susretu, fantastičan je bio Vedran Vukušić koji je mjesec dana bez treninga, a sada nam je bio ključan u rolanju prema košu. I Lex Petrović je u ove dvije utakmice s Estudiantesom pokazao da može biti prijelomni igrač.'

Spomenuti Vukušić objasnio je koji je bio cilj Cedevite u ovom susretu.

'Vidjeli smo u prvom susretu da je njima najlošiji dio igre obrana od pick-and-roll igre, pa smo tako napadali cijelo vrijeme. Izgledalo je pomalo jednolično, ali prolazilo nam je svaki put. Vjerojatno nitko nije očekivao da možemo doći u Madrid i dominirati kroz svih 40 minuta kao što smo to napravili, a sada se protiv Uniksa na F4 imamo pravo nadati pobjedi. Već smo dokazali da možemo igrati protiv njih, pa iako bi oni inače bili favoriti, na F4 favorita nikad nema', jasan je bio Vukušić.