PROBLEMI U ZADRU

Aco kritizirao Prostrana, dječak oštro uzvratio

12.12.2008 u 10:27

Bionic
Reading

Nakon sasvim solidnog ulaska u sezonu, košarkaški klub Zadar našao se u problemima. Trener momčadi Aco Petrović najavio je da do kraja svog mandata za medije više neće govoriti, a u zadnjem istupu okomio se na mladog Tonija Prostrana

Igrač mu, prenosi ZadarSport, nije ostao dužan i čini se da će dvorana u Višnjiku uskoro postati pretijesna za njih dvojicu. Kronološki, počelo je svađom Petrovića s novinarima u vrijeme treninga.

'Vi mene ubijate napisima. Više, dok sam u Zadru, osim na presicama nakon utakmica, neću govoriti za medije. Macura nije igrao zadnje dvije utakmice zbog konfiguracije protivnika, a Prostran ne igra jer nije spreman za seniorsku košarku. On mi je izgubio utakmicu sa Zvezdom!' vikao je Petrović i zbunio igrače koji su odrađivali šutersku dionicu treninga.

Toni Prostran je 17-godišnje dijete kluba koje je zablistalo na kadetskom EP-u na Kreti lani, a ove se godine okitio juniorskom broncom. Perspektivnijeg igrača od njega trener teško može tražiti, ali Petrović stvar ne vidi tako:

'U 33 sekunde provedene na terenu, izgubio je dvije lopte i od +6, s njim na parketu potonuli smo na -2, protiv Zvezde u Beogradu! On ne može igrati ozbiljne utakmice.'

Predsjednik kluba Kristijan Magaš kratko je rekao da je za Acu možda i bolje da ne priča za medije, jer je često u javnost izlazio s nebulozama.

Ipak, prozvani Prostran nije imao živaca za satiru. Bek koji će 9. travnja postati punoljetan, a ugovor ga s klubom veže još šest sezona, bez uvijanja je poručio da s Petrovićem više ne želi surađivati:

'Njegova izjava nije me iznenadila, na treninzima vidim što misli o meni. Ovime je pokazao kakav je trener. Jak mu je pristup prema igraču od 17 godina kojemu treba potpora, a ne spuštanje', rekao je Prostran i poručio:

'Ako uprava Zadra stoji iza njegovih riječi, neka mi daju ispisnicu i ne brinu za moju budućnost.'

Kaže da Acu više ne cijeni ni kao čovjeka ni kao trenera i zaključuje:

'Što se tiče moje igre, zašto ne spominje utakmicu s Cibonom i prošlu sezonu? Protiv Zvezde sam ušao na 24:22, a izašao na 26:24. On vidi samo moje greške i misli da mi daje priliku, a izvadi me nakon prvog propusta. Takvu priliku teško bi i Supermen iskoristio.'

Iako je Tornado Petroviću lani tepao s 'Aco veliki', pozicija trenera ovim je događajem uzdrmana.