REMONT CHELSEAJA

Abramovič na treningu i sastavlja transfer listu

18.03.2010 u 16:51

Bionic
Reading

Eliminacija iz osmine finala Lige prvaka od Intera teško je pala upravi, nogometašima i navijačima Chelseaja

Pogodak Samuela Eto'oa i poraz od Intera na Stamford Bridgeu potvrdili su da Chelsea grca u prosječnosti, ali i ukazali na to da je Ancelottijeva momčad spremna na rekonstrukciju. Prema pisanju Guardiana, vlasnik Chelseaja Roman Abramovič, koji se pojavio na treningu, zatražio je osjetno pojačanje igračkog kadra u veznom redu i napadu, a najveće želje nadolazećeg prijelaznog roka su napadači Liverpoola Fernando Torres i napadač minhenskog Bayerna Franck Ribery.

Chelseaju u prilog ide aktualna situacija na Anfieldu, odnosno sve dublji jaz između menadžera Rafe Beniteza i pojedinih igrača. Kako postoji mogućnost da Liverpool na kraju prvenstva ne osvoji četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, najbolji nogometaši 'redsa' poput Fernanda Torresa i Stevena Gerrarda možda bi poželjeli promijenti sredinu. A tada bi nastupio Chelsea.

Za Riberyja se zna da mu je ovo najvjerojatnije posljednja sezona u Bayernu, a iako je bliži prelasku u Real, nije nemoguće da završi na Stamford Bridgeu.

Osim ovog dvojca, čelnici Chelseaja na popisu želja imaju i Sergija Agüera iz Atletica. No, osim o kupovinama, Abramovič razmišlja i o prodaji. Na toj listi su Deco, Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira, Salomon Kalou i Juliano Belletti.

Još nije poznato hoće li biti produženi ugovori sa Joeom Colom i Michaelom Ballackom, a i Nicolas Anelka je pod znakom pitanja, iako njegov ugovor istječe 2011. godine.