STROJ KOJI ZABIJA

50 golova Fernanda 'El Niña' Torresa

05.01.2010 u 10:13

Bionic
Reading

'El Niño' je stigao do jubilarnog 50. pogotka za Liverpool i potvrdio da je ovoga trenutka možda i najbolji napadač na Otoku. Uz takvu koncentraciju kvalitete kakva je već neko vrijeme u engleskim klubovima, to je svakako velik doseg za mladića koji će 20. ožujka navršiti tek 26 godina

Svi Torresovi golovi u dresu Liverpoola

Kad je 2007. Fernando Torres odlazio iz madridskog Atletica u Liverpool, malo tko je sumnjao da će uspjeti u jednom od najvećih engleskih klubova, no teško da je itko očekivao da će tako brzo postati jedna od najvećih otočkih nogometnih zvijezda. Mladić koji je već sa 15 godina postao profesionalac u Madridu, u Liverpoolu se izborio za status najveće zvijezde, golgetera bez premca i nedodirljivog napadača koji je bolji od konkurencije i kad nije posve zaliječen ili u najboljoj mogućoj formi.

U samo 18-ak mjeseci provedenih na Anfieldu, Torres je stigao do jubilarnog 50. pogotka u Premiershipu i tako definitivno odagnao i one male preostale sumnje kod pesimista da neće ostaviti duboki trag u jakom engleskom nogometu. Onih 35 milijuna eura plaćenih kao odšteta Atleticu odavno su se isplatili Rafi Benitezu i 'redsima'. A čini se da nema namjeru stati s trpanjem protivničkih mreža.