TRAŽI SE KVALITETA

33 kandidata za novu Upravu Hajduka

21.03.2011 u 14:31

Bionic
Reading

Povjerenstvo za izbor nove tročlane uprave Hajduka utvrdilo je danas da od 39 prispjelih prijava 33 ispunjavaju uvjete natječaja pa će se s njima od 25. do 29. ožujka obaviti dodatni razgovori, izvjestila je na konferenciji za novinare predsjednica Povjerenstva Anđelka Visković koja je ujedno i dogradonačelnica Splita

Nadzorni odbor Hajduka nedavno je na prijedlog Grada Splita, kao većinskog vlasnika kluba, izabrao savjetodavno povjerenstvo za izbor nove Uprave kluba, a Visković je rekla da su od kandidature za novu Upravu Hajduka odustali sadašnji predsjednik Nadzornog odbora kluba Petroslav Sapunar i privremeni predsjednik Uprave Josip Grbić.

Sapunar je, po riječima Anđelke Visković, u pisanom obrazloženju naveo kako zbog 'zahtjevnih obveza na dužnosti predsjednika Skupštine splitsko-dalmatinske županije te dužnosti ravnatelja privatne tvrtke sa 200 uposlenika nije u mogćnosti stopostotnim angažmanom preuzeti obvezu koju zahtijeva rad u Upravi HNK Hajduk'.

U Grbićevom obrazloženju se navodi da je on prihvatio sadašnju dužnost predsjednika Uprave Hajduka na zahtjeva Grada Splita kao većinskog vlasnika, ali da zbog 'trenutačnog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti prihvatiti napor i odgovornost koji zahtijeva rad na mjestu predsjednika kluba'.

Odgovarajući na novinarska pitanja Visković nije isključila ni mogućnost poništavanja natječaja.

'Ako naša procjena bude da ne postoji niti jedan kvalitetan kandidat onda će se ići u postupak novog natječaja, a sadašnji će biti poništen', rekla je Visković i istaknula da je među 33 kandidature, koje ispunjavaju formalne uvjete, najviše iz splitko-dalmatinske županije, njih 26 od kojih je 19 iz Splita, dok su četiri kandidata za novu Upravu Hajduka iz Zagreba, te po jedan iz istarske, osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske županije.

Popis kandidata za Upravu Hajduka:
1. Željko Baljkas,
2. Mladen Bašić,
3. Davor Božić,
4. Mate Brajković,
5. Ivo Burić,
6. Cicareli Pavle,
7. Stipe Čizmić,
8. Iva Ćulumović Županović,
9. Dražen Džoić,
10. Ante Gabrić,
11. Miljenko Grabar,
12. Vito Grubelić,
13. Vjekoslav Hrabar,
14. Mate Jukić,
15. Željko Kovačević,
16. Marko Križanac,
17. Antonio Kuzmanić,
18. Vinko Kuzmanić,
19. Stjepan Laća,
20. Marlon Macanović,
21. Hrvoje Maleš,
22. Tonči Marijan,
23. Jakša Medvidović,
24. Ivica Močić,
25. Milo Nižetić,
26. Ivica Tešija,
27. Franislav Tomić,
28. Dražen Ujdur,
29. Davor Velagić,
30. Nikša Visković,
31. Josip Vrban,
32. Ljubica Vuko,
33. Ivan Vulić