FACEBOOK INICIJATIVA

230.000 ljudi traži pravdu za Irsku

20.11.2009 u 15:48

Bionic
Reading

Repovima iz pariške utakmice između Francuske i Irske nema kraja. Bez obzira na to što se oglasila i Fifa tvrdeći da se ta utakmica sigurno neće ponovno igrati, navijači iz cijelog svijeta ne odustaju od potrage za pravdom. Tako se na Facebooku pojavila peticija za ponovno odigravanje te utakmice, a već sada taj profil ima više od 230 tisuća članova

Uzvratni ogled dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Francuske i Irske odigran u Parizu još uvijek je u središtu sportske javnosti. 'Tricolori' su prošli dalje nakon što su postigli neregularan gol poslije očiglednog igranja rukom Thierryja Henryja i to je moment koji je srušio kakvu takvu idealističku sliku o poštenju.

Prvo su protestirali iz Irske tražeći ponavljanje utakmice, da bi se u petak oglasila i Fifa tvrdeći kako se utakmica sigurno neće ponoviti te da su 'sudačke odluke neopozive'. No, iako je time trebala završiti saga o ovoj utakmici, mnogi zaljubljenici u nogometnu pravdu ne žele se pomiriti s time.

Tako se na Facebooku pojavila grupa koja broji više od 230 tisuća članova koja traži da se utakmica ponovi. Njima u prilog ide i izjava glavnog krivca za cijelu kontroverzu Thierryja Henryja koji je priznao da bi bilo najpoštenije da se ponovi utakmica.

Iako je ovaj pokušaj Facebook grupe hvale vrijedan, nažalost ostat će to samo 'pucanj u prazno'.