stižu svjetski prvaci

Ovog vikenda Zagreb je centar urbanog plesa, održava se Kings of Style festival

  • Autor: I.Ž.
  • Zadnja izmjena 05.04.2018 15:22
  • Objavljeno 05.04.2018 u 15:22
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Urbano plesno natjecanje pod nazivom Kings of Style, u organizaciji plesne skupine Atomic Dance Factory, održava se 8. travnja u SD Trešnjevka, poznatijoj kao Kutija šibica. Kings of Style prometnuo se u najveći urbani plesni festival u regiji, a po jubilarni peti puta okuplja najveći broj plesača do sada - prijavljeno je više od 1000 natjecateljica i natjecatelja!

'Ugodno smo iznenađeni brojem prijavljenih domaćih i stranih plesača, njihova raznolikost najavljuje sjajnu konkurenciju i siguran sam da će svi pokazati najbolje od sebe. Publiku očekuje pravi plesni spektakl', izjavio je u ime organizatora Saša Krnetić, ujedno glavni voditelj i koreograf plesne skupine Atomic Dance Factory te dodao:

'Svoju originalnost i atraktivnost ovo natjecanje temelji na specifičnom sustavu ocjenjivanja, stvorenom od strane najistaknutijih plesača i koreografa u regiji. I suci su redom istaknuta plesna imena: Theo Godson, Yami 'Rowdy' Lofvenberg te Anto Petričević.'

Anto Petričević ujedno je i prošlogodišnji pobjednik tematskih battleova pod nazivom Who Got the Ju!ce koji i ove godine otvaraju Festival.

'Sudjelovao sam na mnogim freestyle battleovima u Hrvatskoj i inozemstvu, ali Who Got the Ju!ce je nešto neviđeno i zbog toga je zanimljiv plesačima. Traži plesnu kreativnost, snalažljivost te smisao za humor. Izgleda sasvim jednostavno. Ali baš i nije', istaknuo je Petričević.

  • +18
  • +15

Atomic Dance Factory ples

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Među 1000 prijavljenih plesača su najbolje hrvatske urbane plesne grupe te brojne plesne skupine iz cijele regije, a posebno susjedne Slovenije, iz koje nam dolaze ponajbolji svjetski hip hop plesači. Najpoznatiji među njima su članovi grupe Artifex Crew, svjetski i europski prvaci u hip hopu.

'Volimo doći u Hrvatsku i Zagreb, volimo 'Kings of Style', mi smo tu od samih početaka. Ovdje ima jako puno dobrih plesača, s nekima od njih smo s godinama postali i dobri prijatelji', istaknuo je jedan od voditelja Miha Furlan.

'Na samom natjecanju se od plesača očekuje uvježbanost, tehnika, inovativan pristup plesu i scenskom nastupu što svim prisutnima obećava pravu glazbeno-plesnu poslasticu. Slovenski plesni klubovi su pokazali veliko zanimanje za ovaj Festival i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći na ovom terenu', zaključio je Furlan.

Dodajmo da će sve plesne skupine svoje vještine pokazati u street dance koreografijama a za titulu najboljih bore se djeca, juniori i seniori u kategorijama timova i velikih timova. Voditelji cjelodnevnog programa su Tomislav Ivić i Dino Tremens.

RASPORED FESTIVALA:

07.04.2018. Who Got the Ju!ce, 17 – 22 h, Klub Super Super + afterparty

08.04.2018. Kings of Style, 18 – 22.30 h, Sportska dvorana Trešnjevka (Kutija šibica)