PAZI ŠTO JEDE

Dugogodišnji kuhar princa Charlesa otkriva kakve su mu prehrambene navike i zašto ponekad preskače ručak

08.04.2020 u 18:14

Bionic
Reading

Na britanskom se dvoru posebno puno pažnje posvećuje pravilnoj prehrani, prvenstveno iz zdravstvenih razloga. Zato je dugogodišnji chef princa Charlesa sada otkrio koja su omiljena jela 70-godišnjeg britanskog princa koji je nedavno obolio od koronavirusa

Osim brojne posluge koja im je stalo na raspolaganju, britanski pripradnici plave krvi uživaju i gastro povlastice koje si ne mogu svi priuštiti.

Nakon godina šutnje, chef Darren McGrady koji je u palači pripremao jela za supružnike princezu Dianu i princa Charlesa, sada otkriva kakve su prehrambene navike 70- godišnjeg princa, prvorođenog sina kraljice Elizabete II.

Prema McGradyjevom posljednjem intervjuu, princ Charles ima svoju rutinu koju rijetko zaobilazi. Navika mu je za doručak pojesti voće, potom ponekad preskoči ručak kako bi popodne uživao u čaju i kuhanim jajima, a najveće zadovoljstvo predstavlja mu dobra večera.

  • +8
Princ Charles Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL / POOL

Na meniju se tada uglavnom nalazi janjetina, koju obožava kao i rižoto od gljiva.

‘Kada su obroci u pitanju, princ Charles ne voli da je jednak meni svaki dan. Voli zapravo jesti raznoliko. Međutim sa sigurnošću mogu reći da mu je rižoto od gljiva ipak omiljeni obrok. Isto tako preferira domaće uzgojne male trgovine i organsku hranu, volio je to još dok nije bilo u trendu i toliko aktualno’, rekao je slavni chef koji sada radi i živi u Teksasu. U palači je radio dugi niz godina, a napustio je taj kraj nakon što je preminula princeza Diana.

‘Običaj je bio da nas princ Charles odvede na imanje u Balmoral i tada bi svi zajedno tragali za gljivama. Tamo su najbolje. Kada bi se vratili u Buckinghamsku palaču imali bi dovoljno zaliha i zaista okus im je bio nevjerojatan’, pojasnio je chef.

Osim toga, McGrady je opisao kako točno sprema rižoto od gljiva. Koristi Arborio rižu, domaći pileći temeljac, tek ubrane gljive, malo ulja od tartufa, domaće rajčice i bosiljak.