Jane Fonda

79-godišnja glumica otkrila: 'Seks je imao veliki utjecaj na moj život'

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 24.10.2017 12:34
  • Objavljeno 24.10.2017 u 12:26
Jane Fonda

Jane Fonda

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U prosincu ove godine dvostruka dobitnica Oscara proslavit će okrugli 80. rođendan, a u intervjuu koji je dala za magazin Stellar otkrila je neke detalje iz svog privatnog života. Osim što je, ponovno, javno progovorila o seksu u filmskoj industriji, Jane Fonda priznala je i kakva je majka

Jedna od glasnijih feministkinja Hollywooda zasigurno je i 79-godišnja glumica Jane Fonda, koja je bez srama odavno otkrila da je bila žrtva silovanja, ali i zlostavljana kao dijete, kao i to da je dobila otkaz jer nije željela otići u krevet s nadređenima.

U svom posljednjem intervjuu, koji je dala za magazin Stellar, glumica je otkrila kako je u njezinu životu seks imao značajnu ulogu i veliki utjecaj, a dotakla se i aktualnog holivudskog skandala u kojem su brojne glumice optužile Harveyja Weinsteina za seksualno zlostavljanje, dodajući da se širi poput epidemije.

'Seksualno zlostavljanje nije ništa neobično u Hollywoodu, zapravo je sasvim uobičajeno, baš kao i u svakoj zemlji ovog svijeta u kojoj vladaju muškarci. Širi se poput epidemije. Ne mislim da sam jedina žena na čiji je život duboko utjecalo pitanje seksualnosti. Bilo da je riječ o zlostavljanju ili jednostavno ugodi, izdaji ili nesigurnosti... sve je to poprilično univerzalno. Seks je imao veliki utjecaj na moj život - no ne uvijek u dobrom smislu', otkrila je Jane Fonda.

Jane Fonda s kćerima Mary i Vanessom te sinom Troyem

Jane Fonda s kćerima Mary i Vanessom te sinom Troyem

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim po pitanju seksa, Jane Fonda poprilično otvoreno govori o odnosu sa svoje troje djece - 50-godišnjom Mary, 49-godišnjom Vanessom i 33-godišnjim Troyjem, pa je tako priznala kako nije uvijek bila 'dobra majka'.

'Mislim da rad na odnosu roditelja i djece nikada ne prestaje. Nisam uvijek bila dobra majka', priznala je te dodala kako još uvijek uči slušati, ali i moliti za oprost kada je kriva.

  • +24
  • +21

Jane Fonda i Helen Mirren

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dvostruka dobitnica Oscara u intervjuu se dotakla i svog izgleda i dobre linije, za što je najzaslužnije njezino redovito vježbanje kao i lagana hrana koju konzumira.

Nedavno je u intervjuu, koji je dala svojoj kolegici Brie Larson, Jane Fonda progovorila i o ružnim događajima koji su joj obilježili život. 'Bila sam žrtva silovanja, ali i seksualno zlostavljana kao dijete. Uz sve to, dobila sam otkaz jer nisam željela spavati sa šefom. Zbog svega toga vjerovala sam da je sve to moja krivica i mislila sam da sam nešto krivo rekla.

  • +22
  • +19

Jane Fonda

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Znam djevojke koje su silovane, a koje uopće nisu svjesne toga da je riječ bila o silovanju. Većina njih misli da nisu dovoljno jasno i glasno rekle 'ne'. Jedna od boljih posljedica ženskog pokreta je i to da smo napokon shvatile da silovanje i zlostavljanje nisu naša krivnja.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!