DANI ELEKTRONSKE GLAZBE

Počinje Illectricity Interact festival

26.11.2010 u 17:55

Bionic
Reading

'Illectricity Interact' - šesti festival audio-vizualnih umjetnosti u organizaciji udruge Confusion, i u ovogodišnjem izdanju predstaviti će najsvježiju elektronsku glazbu te inovacije u klupskoj kulturi

Festival će se održati od 26. studenog do 4. prosinca na različitim lokacijama u gradu: Pogon Jedinstvo (Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade), AKC Medika, Klub Sirup, Kino Klub Grič i Net.kulturni centar mama. Osim glazbenog dijela, unutar festivalskog tjedna i zadnjeg vikenda organizirani su Videoskop te besplatne radionice i predavanja.

Program po danima
Petak – 26. studenog – AKC Medika - 23h

ZAGREB SOUND CLASH

Bassinvaders! vs Kontrapunkt vs DUBstepKLUB vs confusion
U duhu jamajkanske sound system clash tradicije, po prvi puta u Zagrebu publika će moći navijati za najdraži zvuk uz pionire zagrebačke bass music scene. Pobjeđuje ekipa koja publiku najviše digne na noge i ruke, a reakciju će senzorima izmjeriti i vizualizirati VJ -polygon.

Subota – 27. studenog – Sirup - 23h
NUCOMERS NIGHT

iggy dub & Aeon + pobjednici nucomers natječaja: Foundation, Your Name, Pwnasonic, Elektro Pionir, Funphreak

Peti po redu natječaj za mlade i neafirmirane DJ-e i producente dovest će na scenu svježe snage koje će se ove godine po prvi put predstaviti u klubu Sirup. Osim ovogodišnjih nucomera, confusion je pozvao i dva DJ-a koja su već nastupila na nucomersima 2008. i 2009. godine, da odmjere snage sa novim nadama hrvatske klupske scene.

Četvrtak – 02. prosinac – Klub Kino Grič - 20h
VIDEOSKOP

+ 16:00 - VIDEO FEEDBACK RADIONICA - voditelj: Izvanredni Bob (RS)

+ 22:00 – VIDEOSKOP AFTER PARTY - cfsn DJs

Videoskop je svojevrsni live video-session na kojem sudjeluju domaći i međunarodni VJ-i (Video Jockeyi). Svaki VJ ima oko 8 minuta da ispriča svoju priču i da se predstavi u sasvim drugačijem okruženju, a publika može, zavaljena u udobna sjedala, gledati i uživati u apstraktnim video kolažima koje inače mogu vidjeti jedino u klubovima.
Ulaz je besplatan.

Utorak – 30. studenog do četvrtka, 2. prosinca - net.kulturni klub mama / 18h
RADIONICA ILLEKTRONSKE GLAZBE

voditelji: Brighton, Examine i Davor O.

Confusion ulazi u treću godinu suradnje s Freefloating ekipom i poziva vas na kreativnu igraonicu za odrasle, na kojoj će sudionici prezentirati svoje audio materijale, razmjeniti iskustva vezana uz produkciju glazbe te naučiti mnoštvo novih produkcijskih trikova. Prijave i materijale šalju se na adresu: illektronskaglazba@illectricity.com

Petak– 3. prosinac – Pogon Mislavova / Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade (Kneza Mislava 11) / 19h
ABLETON RADIONICA

Kreativni inžinjer Belgradeyard Soundsystema i glavni producent Svetlana labela, Piece Of Shh... podijelit će male tajne velikih majstora produkcije u Ableton programskom software. Za ovo predavanje predznanje nije potrebno, besplatno je i svi su dobrodošli.

Subota – 4. prosinca – Pogon Jedinstvo (pored Močvare) / 23h

GLAVNA FESTIVALSKA VEČER

Nastupaju:
Hot City (Moshi Moshi Records, UK)
http://www.myspace.com/hotcitybass
Black Sun Empire (BSE Recordings, NL)
http://www.blacksunempire.com/
Oneman (Rinse.FM, UK)
http://www.mixcloud.com/oneman/
Piece Of Shh... LIVE (Svetlana Industries, RS)
http://www.myspace.com/pieceofshh
Robert Radamant LIVE (egoboo.bits, HR)
http://www.myspace.com/robertradamantsco
+ cfsn DJs
Video instalacija:
MOE 2 http://www.projectmoe.net/