RECEPT

Zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina

12.04.2010 u 13:21

Bionic
Reading

Ovo jelo može biti ukusan brzi zalogaj, a možete ga poslužiti i kao fino predjelo. A možda ga je najslađe jesti u one kasne noćne sate kada vam treba nešto slano, ali ne želite baš ponovo večerati... Sigurno je zdravije od čipsa ili sličnih grickalica, ali i pikantnije, zato pazite!

Potrebni sastojci:

1 svježi kruh (francuz ili talijan)
250 g maslaca
1 žličica peršina
1/2 žličice vlasca
1/2 žličice mljevene čili papričice
4 režnja češnjaka
sol

Priprema:

Maslac omekšamo na sobnoj temperaturi, premjestimo ga u zdjelu za miješanje te dobro izradimo vilicom.

Zatim dodamo začine, protisnuti češnjak, sol i sve zajedno još jednom dobro promiješamo.

Svježe izrezane kriške kruha ili peciva premažemo začinjenim maslacem te složimo na rešetku na kojoj ćemo ih peći u pećnici.

Rešetku s namazanim kriškama kruha ili peciva stavimo u hladnu pećnicu i pažljivo pečemo pod gornjim grijačem na najvišoj temperaturi dok lagano ne porumene.

Ako pečemo više porcija zaredom, vrata pećnice kod daljnjeg pečenja ostavljamo otvorena da se kruh u zatvorenoj pećnici ne bi sušio.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.