SPLIT TRIBAL FEST

Zamamne trbušne plesačice u pohodu na Split

20.08.2010 u 08:45

Bionic
Reading

U sklopu manifestacije Cili Svit u Split Splićane i njihove goste zabavit će atraktivne trbušne plesačice

Split Tribal Fest je jedinstveni glazbeno-plesni događaj koji se ove godine od 23. do 26. kolovoza prvi puta odvija u Splitu.

Festival je međunarodnog karaktera i na njemu će sudjelovati oko 90 sudionika iz raznih krajeva Europe i svijeta. Split Tribal Fest je dio manifestacije Cili Svit u Split koju podržava Turistička zajednica grada Splita.
 
Sva četiri dana festivala održavat će se plesne radionice koje će voditi svjetski poznate i priznate učiteljice i plesne umjetnice: Kami Liddle (aktualna članica organizacije Bellydance Superstars, SAD), Sharon Kihara (također članica BDSS-a, poznata po svom jedinstvenom plesnom stilu, gipkosti, dojmljivim tetovažama te zarazno dobrom raspoloženju, SAD), duo Tjarda Van Straten i Renate Bekker (iz europske tribal plesne skupine The Uzumé čiji stil bi se mogao okarakterizirati kao moderni spoj tanga i trbušnog plesa) te Paola Blanton (plesačica makedonskih korijena koja živi na relaciji Brazil - SAD - Malezija, a u svome plesu stapa senzualnost trbušnog plesa, uzemljenost balkanskih gypsy plesova i metodu Isidore Duncan).

Sve ove plesne umjetnice će kroz četiri festivalska dana držati plesne radionice u trajanju od po dva sata u prostorijama Čarobnog Grada koji se nalazi na Poljudu, stadionu poznatog splitskog nogometnog kluba Hajduk, te nastupati u večernjem programu na Peristilu. Radionice su namijenjene svim zainteresiranima, bez obzira na predznanje (od početnog do naprednog nivoa).

Svi koji se žele okušati u plesu i učiti od najboljih, bez obzira na prethodno (ne)iskustvo, mogu se na radionice prijaviti preko službene internetske stranice festivala www.splittribalfest.com.

U centru Splita, na Peristilu, u samom srcu 1700 godina starog grada, posljednje tri večeri festivala na pozornici će se održati plesni spektakl modernog trbušnog plesa s oko 50-ak trbušnih plesačica.

Osim specijalnih, prethodno nabrojanih gošći festivala, na pozornici će zaplesati i razne plesačice i plesači iz Rusije, Italije, Slovenije, Mađarske, BiH, Češke, Njemačke, Velike Britanije…

Četiri festivalska dana ispunjena modernim trbušnim plesom, radionicama namijenjenima polaznicima različitih razina predznanja (od nikakvog plesnog iskustva do višegodišnjeg), večernji spektakli na Peristilu, najljepšoj splitskoj otvorenoj pozornici, potvrđena internacionalna ekipa od – za sada – 90 plesnih sudionika, čine ovaj događaj jedinstvenim, ne samo u Hrvatskoj, već i u ovom dijelu Europe.