RECEPT

Slatki hamburgeri

28.03.2011 u 12:26

Bionic
Reading

Kako ne bi bilo sve isto kao uvijek, mi smo se odlučili za malo drukčiju varijantu i nadamo se da će vam se svidjeti

Potrebni sastojci:

450 g gotove mješavine za krafne
125 g mozzarelle
2 kivija
4 svježe jagode
2 šljive
20 g svježeg kvasca
60 ml ulja
ulje
šećer u prahu

Priprema:

U zdjelicu ulijemo oko 200 ml mlake vode, dodamo žlicu gotove mješavine za krafne, natrgamo svježi kvasac, promiješamo pjenjačom da ne ostanu grudice i stavimo na stranu 15-ak minuta da se stvori pjenica.

Zatim pjenicu prelijemo u veću posudu, dodamo preostalu gotovu mješavinu za krafne, ulijemo ulje i mikserom izradimo jednolično tijesto. Dobiveno tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, te ga i odozgo pospemo s malo brašna, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 40-ak minuta.

Potom tijesto razvaljamo na debljinu šest do sedam milimetara, kalupom izrežemo okrugle oblike, a višak tijesta odstranimo. Zatim okrugle oblike tijesta ponovo pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 15-ak minuta.

Dignuto tijesto, gornjom stranom okrenutom prema dolje, stavljamo u duboku masnoću i pržimo ih s obiju strana do zlatno-žute boje. Za to vrijeme voće operemo, očistimo te zajedno s mozzarellom narežemo na kriške.

Pržene krafne izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, pričekamo da se malo ohlade te ih nožem vodoravno prepolovimo.

Zatim po jednu polovicu krafne nadjenemo kriškom šljive, kivija, mozzarelle i jagode, poklopimo drugom polovicom, pospemo šećerom u prahu i postupak ponovimo s preostalim sastojcima te poslužimo.

Recept je preuzet sa stranice Crochef.hr