JEDNOSTAVNO I FINO

Sezona je trešanja: Iskoristite omiljeno voće za osvježavajući desert oko kojeg se nećete nimalo namučiti

06.06.2022 u 12:36

Bionic
Reading

Trešnje su za mnoge omiljeno sezonsko voće, a obzirom na pomalo neuobičajene gotovo ljetne vrućine za ovo doba godine, nitko nije oduševljen idejom preznojavanja u kuhinji pa su najtraženije brzopotezne slastice

Kremasti talijanski sir mascarpone izvrstan je 'partner' voću, pa nećete pogriješiti ako ga spojite s trešnjama ili višnjama.

Osvježajući desert priprema se brzo i lako te je idealno osvježenje za trenutke kad želite nešto slatko, a ne da vam se satima motati oko pećnice.

Sastojci:

200 g trešanja

1 staklenka džema od trešanja

250 g mascarpone sira

200 ml vrhnja za šlag

60 g šećera

Priprema: 

Ohlađeno vrhnje umutite sa šećerom. Kad je gotovo, dodajte mascarpone sir i nastavite mutiti dok ne dobijete homogenu kremu. 

Trešnje dobro operite, očistite od koštica i prepolovite. U pojedinačne staklenke (zdjelice ili čaše) na dno stavite sloj džema od višanja. Dodajte 4 ili 5 žlica kreme od mascarponea i ukrasite s nekoliko polovica trešnje.

Na kraju ukrasite s nekoliko listića mente. I dobar tek!