HRSKAVI ZALOGAJI

Recept za čokoladne kekse kojih se nećete moći zasititi

20.09.2020 u 17:03

Bionic
Reading

Popularni američki keksi, cookiesi, uvijek su siguran izbor za dane kad se zaželite nečeg slatkog, a jednostavnog, a s ovim receptom ne možete pogriješiti

Potrebni sastojci

  • 220 g glatkog brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 50 g smeđeg šećera
  • 30 g bijelog šećera
  • 1 vrećica vanilija šećera
  • 100 g maslaca
  • 1 velika žlica meda
  • 1 jaje
  • 100 g čokoladnih komadića, a možete dodati po želji lješnjake, orahe ili bademe
  • prstohvat soli

Priprema

Pećnicu zagrijete na 180 - 200° C, ovisno o njezinoj jačini. Rastopite maslac i ostavite da se ohladi.

Pomiješajte u jednoj zdjeli sve suhe sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo.

Kad maslac bude mlak dodajte u njega med i jaje te dobro izmiješajte. Smjesu s maslacem i jajem potom dodajte suhim sastojcima i dobro izmiješajte te na kraju dodajte čokoladu i/ili orašaste plodove.

Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i žlicom ili žlicom za sladoled vadite kuglice smjese pazeći da bude 4- 5 cm razmaka među njima.

Kekse pecite 7 do 8 minuta, a izvadite ih čim površina dobije lagano smećkastu boju i ostavite da se ohlade na metalnoj rešetki.