RECEPT

Pureći picadillo

27.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Izraz picadillo se u španjolskom govornom području koristi za mljeveno meso ili mješavinu mesa i povrća. Raznovrsni začini te kapari pretvaraju ovu jednostavnu inačicu s puretinom u izdašan meksički specijalitet

Iskušajte ovaj recept s govedinom, svinjetinom ili piletinom te povrćem po izboru

Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 25 minuta

Sastojci (za 4 osobe)

1 veći luk, očistiti i fino iskosati
1 veća zelena paprika, odstraniti sjemenke i nasjeckati
2 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
1 žlica maslinovog ulja
550 g mljevene puretine
1 čajna žličica čilija u prahu
1 žlica crvene kvasine
1 žlica kapara, ocijediti
1 čajna žličica suhog mravinca
po ½ čajne žličice mljevenog cimeta i soli
svježe mljeveni crni papar
400 g sjeckanih pelata, ocijediti
225 g kuhanog crvenog graha, isprati i ocijediti
60 g grožđica
225 g kuhane riže
60 g ribanog Cheddar sira
svježi listići korijandra ili peršina za ukras

Po porciji
Kalorija 437
Bjelančevina 41 g
Ukupno masti 12 g(zasićenih masti 4.9 g)
Ugljikohidrata 44 g (dodanog šećera 0)
Vlakana 7.2 g
Natrija 478 mg

Nabubrile grožđice i pikantni kapari daju neočekivan okus puretini s topljenim sirom, rižom i grahom.

Priprema:

1. U veliku posudu za mikrovalnu pećnicu stavite luk, papar, češnjak i ulje te kuhajte najjačom snagom 3 minute. Promiješajte nakon minutu i pol.

2. Povrće pogurajte u središte posude, a mljevenu puretinu rasporedite oko njega. Poklopite (vidi str. 258) i kuhajte najjačom snagom 5 minute. Nakon 2 i pol minute promiješajte samo povrće.

3. Pomiješajte mljevenu puretinu s povrćem pa dodajte čili, crvenu kvasinu, kapare, mravinac, cimet, sol te nešto papra. Kuhajte bez poklopca srednjom snagom 1 minutu.

4. Dodajte pelate, grah, grožđice i rižu te kuhajte bez poklopca najjačom snagom 8 minuta. Promiješajte nakon 4 minute. Izgrabite jelo na četiri tanjura, posipajte sirom, poklopite i ostavite da stoji 5 minuta. Ukrasite i poslužite zajedno sa salatom.

Još sličnih recepata možete pronaći u knjizi 'Jela iz cijeloga svijeta' u izdanju Mozaik Knjige