RECEPT

Pirjana pileća prsa

17.06.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Lagana kombinacija piletine i špinata idealna je za vruće ljetne dane

Sastojci za dvije osobe:

450 g zamrznutog špinata u listovima
sol, papar
svježe nariban muškatni oraščić
3 fileta od pilećih prsa
1 limenka bijeloga graha od 400 g
1 češanj češnjaka
125 g slatkoga vrhnja za kuhanje
100 ml suhog bijelog vina (može i juha od povrća)
2 žlice nasjeckanog svježeg začinskog bilja (majčina dušica, origano, estragon)
2 žlice neutralnog biljnog ulja

Priprema:

Prema uputi na omotu odmrznite špinat u loncu uz neprestano miješanje na srednjoj temperaturi. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Sklonite sa štednjaka.

Filete od pilećih prsa operite u hladnoj vodi, posušite, posolite i poparite. Grah ocijedite i zgnječite vilicom. Oljuštite i nasjeckajte češnjaka. Slatko vrhnje, vino, začinsko bilje i češnjak izmiješajte u zdjeli, posolite i poparite.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Zagrijte ulje u vatrostalnoj posudi i pržite meso sa svake strane otprilike četiri minute. Posudu sklonite sa štednjaka i izvadite filete.

U vatrostalnu posudu složite špinat i meso. Pospite zgnječenim grahom i prelijte kremom. Poklopite posudu. Pecite u vrućoj pećnici na 180 stupnjeva otprilike 30 minuta.

Još sličnih recepata možete pronaći u 'Štedljivoj kuharici' u izdanju Mozaik knjige.