RECEPT

Neodoljivi tiramisu

04.11.2009 u 12:24

Bionic
Reading

Tiramisu je osvježavajuća talijanska poslastica, a povjesničari gastronomije ne mogu se složiti potječe li iz Siene ili Trevisa. Ako ga nikada niste probali, onda probajte zamisliti da jedete vrlo laganu, slatku i osvježavajuću kremu, povrh piškota omekšanih jakom kavom i rumom

Potrebni sastojci:

3 žumanjka
1 jaje
200 g šećera u prahu
15 g vanilin šećera
2 dl slatkog vrhnja
500 g sira mascarpone
1 žličica limunovog soka
1 učvršćivač za tučeno vrhnje
200 g piškota
200 ml crne kave
2 žlice ruma
kakao u prahu

Priprema:

Žumanjke, jaje, šećer i vanilin šećer pomiješamo u zdjeli i istučemo. Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag.

Gotov šlag prvo pomiješamo sa smjesom od jaja i šećera i na kraju umiješamo sir mascarpone uz dodatak 1 žličice limunovog soka. Sve zajedno dobro izmiješamo.

Kavu i rum pomiješamo pa u njih umačemo piškote i naizmjence slažemo red namočenih piškota pa red kreme.

Na kraju završavamo s kremom i cijeli kolač posipamo kakaom u prahu.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.