RECEPT KOJI OSVAJA

Nemate inspiraciju za ručak? Od same pomisli na ove slasne cannellone cure nam sline

17.11.2020 u 13:50

Bionic
Reading

Zaista nije lako svakodnevno osmišljati zdrava i ukusna jela, a da pritom budu zadovoljena nepca svih ukućana. Jednima nedostaje više mesa, drugi su ljubitelji tjestenine, a vi vjerojatno samo maštate o brzinskom ručku oko kojeg nema previše posla. Imamo idealan prijedlog za ručak koji će se svima svidjeti, a riječ je o zapečenim cannellonima s piletinom i porilukom koji su toliko jednostavni i ukusni da ćete ovaj recept sigurno ponoviti

Sastojci (za 2 osobe)

  • 8 listova lazanja
  • 400 g pilećih prsa
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 poriluk
  • 1/2 žličice kima
  • 30-40 g sira
  • Maslinovo ulje
  • 1 žličica suhog začina
  • Sol
  • Papar

Za bešamel:

  • 1 l mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 100 g brašna
  • Sol

Priprema

1. Narežite poriluk na tanke ploške pa ga bacite na zagrijano ulje u tavu. Pirjajte 5 minuta.

2. Pileća prsa narežite na komadiće pa dodajte u tavu s porilukom. Začinite kimom, solju, paprom i suhim začinom, podlijte vinom, poklopite i kuhajte 10 minuta.

3. Uz pomoć štapnog miksera usitnite poriluk i piletinu kako bi dobili gustu pastu.

4. Potom pripremite bešamel tako što ćete rastopiti maslac u loncu, dodati brašno i miješati nekoliko sekundi dok se brašno potpuno ne otopi, a zatim uliti mlijeko, posoliti i kuhati uz miješanje dok se ne zgusne.

5. U drugom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Kad provri dodajte listove lazanja. Nemojte ih odjednom dodati sve kako se ne bi zalijepili jedan za drugi. Nakon minute kuhanja izvadite listove na čistu kuhinjsku krpu.

6. U pastu dodajte 2 žlice bešamela i pomiješajte da se sve poveže.

7. Na kraj svakog lista dodajte dvije žlice smjese pa zarolajte u male rolade.

8. Posudu za pečenje premažite s malo bešamela pa posložite cannellone. Prelijte s ostatkom bešamela i na vrh naribajte sir.

9. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

U slast!