BRZO I UKUSNO

Ne znate koje jelo napraviti s konzervom tune? Ovaj jednostavan recept odlična je ideja

29.03.2020 u 11:32

Bionic
Reading

Tjesteninu možemo spremati na milijune načina, svatko ima neki svoj recept, a u ovim kriznim vremenima odbor će nam doći oni najjednostavniji, sa sastojcima koje vjerojatno svi imamo kod kuće

Za tjesteninu s tunom bit će vam potrebi češnja, krušne mrvice, malo tvrdog sira, kapare koje sigurno imate u nekoj staklenci u hladnjaku, nekoliko slanih inćuna te konzerva tune.

Potrebni sastojci

  • Sol
  • Tjestenina (špageti ili linguini), a ako ih nemate koristite bilo koju
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, tanko nasjeckanog
  • 3 mlade ljutike ili mlada luka
  • 5-6 slanih inćuna
  • 2 žličice kapara
  • Nasjeckani peršin
  • 1 veća konzerva tune ili 2 manje
  • Po želji malo suhog čilija i kriška limuna

Priprema

Stavite lonac s vodom na vatru, posolite i kad voda uzavre dodajte tjesteninu te je kuhajte prema uputama na kutiji. Svakako sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina nakon što je ocijedite.

Za to vrijeme u velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte mu češnjak i mladi luk te lagano pržite oko minute. Dodajte slane inćune, kapare te pržite dok se inćuni ne rastope, a češnjak dobije zlatno žutu boju (oko 2-3 minute).

Dodajte u tavu oko pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina, te pustite da se reducira dok ne ostane samo malo tekućine u tavi. Dodajte tjesteninu u tavu, nasjeckani peršin i dobro izmiješajte. Nakon toga dodajte tunu te još jednom dobro promiješajte tjesteninu.

Po želji možete je posuti suhim čilijem, dodajte naribani parmezan i par kapljica maslinovog ulja te krišku limuna.