RECEPT

Nabujak sa šunkom i povrćem

14.06.2011 u 11:51

Bionic
Reading

Jaja su namirnica s kojom možemo doslovce raditi svašta. Možemo ih peći, kuhati, poširati, ali i pomiješati sa šunkom i povrćem, ispeći u pećnici i uživati u još jednom ukusnom jelu

Potrebni sastojci:

6 jaja
200 g krumpira
200 g mrkve
150 g šunke u ovitku
100 g graška iz konzerve
200 ml vrhnja za kuhanje
3 žlice krušnih mrvica
1 žlica sjeckanog peršina
1 žličica sušenog bosiljka
30 g maslaca
sol i papar

Priprema:

Očišćeni krumpir, mrkvu i šunku narežemo na kockice, a jaja umutimo. Zatim u lonac s hladnom vodom dodamo kockice krumpira i mrkve, posolimo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta. Kuhano povrće izvadimo i ostavimo da se ohladi.

U zdjelu s umućenim jajima dodamo krušne mrvice, sušeni bosiljak, začinimo solju i paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje i promiješamo sastojke pjenjačom.

Potom dodamo kockice šunke, ocijeđeni grašak iz konzerve, kuhano i ohlađeno povrće te sve zajedno dobro izmiješamo. Dobivenu smjesu prelijemo u kalup za pečenje, obložen papirom za pečenje, i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170°C, 75 minuta.

Izvadimo nabujak iz pećnice, oslobodimo ga papira za pečenje, narežemo na kriške, rasporedimo ih na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.


Recept je preuzet sa stranice Crochef.hr