LJETNA POSLASTICA

Jeste li probali palačinke od tikvica?

25.07.2012 u 09:14

Bionic
Reading

Tikvice su idealno povrće ljeti jer mogu biti dio raznih jela, a ukusne su i kao mali snack, savršen za zabave i druženja. Jedna od ideja su i palačinke od tikvica ili žutih bundeva

Tražite li neki novi recept koji uključuje povrće, probajte palačinke od tikvica ili bundeva, a kako ih pripremiti, otkrio je Mark Bittman za Huffington Post

Palačinke s tikvicama brzo su gotove, a ukusne
Sastojci

1 kg tikvica ili žute bundeve
1 nasjeckani crveni luk
1 jušna žlica sitno nasjeckanog češnjaka
1 jušna žlica sitno sjeckanog timijana
1 smućkano jaje
1 čaša brašna ili krušnih mrvica te malo istog sa strane za prženje
Pola čaše naribanog parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja ili maslac
Sol i papar

Priprema

Tikvice ili bundevu naribajte, a možete koristiti i blender. Zajedno pomiješajte sve sastojke osim ulja. Rukama oblikujte malene palačinke veličine pljeskavice. Ako vam je smjesa prerijetka i raspada se, dodajte još brašna ili krušnih mrvica, ovisno što ste odlučili koristiti.

Imate li dovoljno vremena, najbolje bi bilo da ostanu u hladnjaku sat vremena prije pečenja jer će se stisnuti.

Tavicu s uljem ili maslacem zagrijte na srednju temperaturu. Zatim svaku palačinku uvaljajte u brašno ili krušne mrvice te pecite. Tijekom pečenja dovoljno je da ih okrenete samo jednom, a vrijeme pečenja je 10 do 15 minuta, ovisno o debljini palačinke.

Servirajte ih vruće ili na sobnoj temperaturi. Za pripremu i pečenje potrebno je pola sata.