IDEJA ZA DESERT

Jede vam se nešto slatko oko čega se nećete puno mučiti? Ova osvježavajuća slastica zadovoljit će i one najizbirljivije

20.07.2021 u 12:52

Bionic
Reading

Sezona je mirisnih bresaka pa ukoliko ste obožavatelj slastica koje uključuju ovo mirisno voće, nećete vas razočarati bogat okus ove osvježavajuće delicije savršene za ljeto

Raspoloženi ste za nešto slatko, ali ne da vam se preznojavati u kuhinji?

Voćni tart je uvijek idealno rješenje, osobito za ljetne vrućine, kad poželimo neku slasticu oko koje nećemo imati puno posla.

Što kažete na tart s breskvama? Finog i osvježavajućeg okusa, ova slastica će zadovoljiti i one s najizbirljivijim nepcem.

No ako niste ljubitelj ovog voća, možete ga zamijeniti drugim opcijama poput marelica, nektarina, višanja... Bit će podjednako fino, a vjerujemo da će se tražiti kriška viška.

I nemojte se brinuti, iako izgleda da oko tarta, slastice prepoznatljivog izgleda bez 'pokrova' od prhkog tijesta, ima puno posla, zapravo nije tako.

Sastojci:

220 g brašna

prstohvat soli

150 g maslaca

jaje

50 g šećera u prahu

žlica vode

malo meda

700 g bresaka

žličica vanilije

žličica cimeta

Priprema:

Brašno prosijati, dodati mu sol, napraviti udubljenje, zatim dodati jaje i 100 g maslaca. Sa sasvim malo vode zamijesiti glatko tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko pola sata.

Ogulite breskve i izrežite ih na ploške. Zatim 50 g šećera u prahu pomiješajte sa žlicom vode i karamelizirajte do lijepe zlatnožute boje te rasporedite u namašćen kalup za tart. Nakon toga, poslažite breskve po karameliziranom šećeru u krug, pazeći da se što manje preklapaju. Prelijte ih mješavinom meda, vanilije i cimeta. Preostalih 50 g maslaca rasporedite preko bresaka. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na veličinu kalupa, stavite ga preko bresaka i krajeve pažljivo pritisnite uz rub kalupa.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Dok je toplo, prevrnute na tanjur i poslužite uz šlag ili sladoled od vanilije. I dobar tek!