SIGURNO ĆE ISPASTI SJAJNO

Jamie Oliver ima trik za savršene pržene lignje koji morate isprobati

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 25.07.2020 13:56
  • Objavljeno 25.07.2020 u 13:56
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: yu liang wong / Alamy / Alamy / Profimedia

U vrijeme kada je veliki broj zemalja u svijetu u karanteni, slavni 'goli kuhar' Jamie Oliver posvetio se pripremi brzih i ukusnih recepata po kojima se i proslavio. Strast prema hrani redovito dijeli sa svojim obožavateljima na YouTubeu, a ovog puta im je pokazao trik za savršene pržene lignje

Omiljeni britanski chef Jamie Oliver oduševio je svoje obožavatelje kada je na svom YouTube kanalu pokrenuo emisiju 'Keep Cooking and Carry On', kojoj je cilj svima onima u izolaciji pomoći u pripremi brzih i jednostavnih recepata.

Jamie u svojoj online emisiji dijeli korisne kulinarske savjete i trikove uz pomoć kojih je kuhanje lakše i zabavnije, a nedavno je podijelio i trik za pripremu prženih lignji.

Britanski chef ne reže lignje na kolutiće. Naprotiv, unutrašnju stranu očišćene lignje nježno zareže tupim nožem, a potom uvalja u brašno koje je začinio solju, paprom, origanom te mljevenim sjemenkama komorača. Svaki komad lignje potom prekrije tom mješavinom te otrese višak brašna.

U duboki lonac doda biljno ulje i čeka da dosegne temperaturu od 170 Celzijevih stupnjeva. Ako nemate termometar, Jamie Oliver predlaže da u ulje bacite tanku krišku krumpira. U trenutku kad zlatnosmeđi krumpir ispliva na površinu lonca znate da je ulje spremno za prženje.

U ulje prvo stavlja krakove koji se prže otprilike 90 sekundi, dok ostatak lignji stavlja u ulje na otprilike polovicu toga vremena jer je njima potrebno manje za termičku obradu. Zlatnosmeđe komade lignji potom vadi na novinski papir koji upija višak masnoće, a veće komade reže na kolutiće. Pržene lignje poslužuje s majonezom koju je začinio čili papričicama.

Pržene lignje prema receptu Jamieja Olivera

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!