JUHA OD LEĆE

Glumica Reese Witherspoon svoju fantastičnu figuru duguje i ovom ukusnom i zdravom obroku

05.02.2021 u 14:04

Bionic
Reading

Leća je zdravo povrće puno kvalitetnih nutritijenata, a to zna i poznata holivudska glumica Reese Witherspoon koja je sa svojim brojnim fanovima podijelila recept za ukusnu juhu od leće koju će lako pripremiti i oni koji su početnici u kuhinji

Omiljena 'Plavuša s Harvarda' svaki slobodan trenutak koristi kako bi provela kvalitetno vrijeme sa svojom obitelji, a kao omiljeni vid opuštanja su joj i pripreme zdravih i ukusnih jela.

Zvijezda 'Malih laži' vrlo je vješta i s kuhačom pa je svojim brojnim followerima pokazala kako priprema jedno od njezinih najdražih zimskih obroka: zdravu juhu od leće.

Riječ je o ukusnom jelu idealnom za zimski period, a njegova priprema nije pretjerano komplicirana.

Inače, leća je poznata kao vrlo zdrava namirnica: ne sadrži kolesterol, ima jako malo masti, a puno topljivih i netopljivih vlakana koji pomažu u reguliranju šećera u krvi, snižavanju kolesterola, a također potiču probavu.

Iznimno je bogata vitaminima i mineralima, uključujući i željezo, a odlična je salatama, juhama, varivima...

U svom je videu na Instagram profilu glumica opisala cijeli proces spravljanja.

Potrebno je:

Nekoliko manjih mrkvi, isjeckani crveni luk, malo češnjaka, zelena leća, celer, povrtni temeljac, pasirana rajčica, malo mljevene crvene paprike, začini po želji (kumin, korijander)

Priprema:

Nasjeckajte mrkvu, luk, češnjak i celer te skupa pirjajte dok ne omekani. Zatim dobro isperite zelenu leću (Reese je koristila sušenu leću) i stavite u lonac te dodajte malo povrtnog temeljca, pasirane rajčice, crvene paprike i začine po želji. Isprobajte je li se sve skuhalo i maknite s vatre.

Ako ste ljubitelj suhomesnatih proizvoda, možete poput Reese ubaciti i malo kobasice.

'Dodala sam i malo kobasice pa ćemo vidjeti. Nisam se držala recepta', rekla je Reesa.

Vjerujemo kako je zimska juha od leće bila vrlo ukusna jer je slavna glumica pokazala samo praznu zdjelu u kojoj juhe više nije bilo. Dobar tek!