RECEPT

Fino varivo s mahunama i mesom

19.12.2013 u 14:22

Bionic
Reading

Ukusno i fino varivo s mesom i povrćem idealno je jelo za dane kad nam treba konkretniji ručak koji će nas pritom i okrijepiti

Potrebni sastojci:

250 g zelenih mahuna
500 g mljevene junetine
250 g krumpira
1 glavica luka
700 ml mesne juhe
1 žlica koncentrata rajčice
100 g mini rajčica
1 lovorov list
1 žlica sjeckanog vlasca
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:

Prije svega povrće očistimo i operemo.

Mahune narežemo na polovine, tikvicu na ploške, očistimo od mekane sredine i narežemo na trakice, a krumpir i luk narežemo na kockice.

U tavi, na vrućem maslinovu ulju, kratko popržimo luk, dodamo mljeveno meso, koncentrat rajčice i sve zajedno, stalno miješajući, pržimo 10-ak minuta.

Zatim dodamo lovorov list, preostalo narezano povrće (krumpir, mahune i mini rajčice), podlijemo mesnim temeljcem, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.

Potom začinimo solju i paprom i ostavimo da kuha još pet minuta.

Gotovo varivo posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.