IZ KUHARICE ALICE bALOSSI

Dva brza i slatka recepta: Panna cotta s kokosovim mlijekom i lagane pločice od sira i čokolade

15.02.2020 u 16:49

Bionic
Reading

Žudite za nečim slatkim, a ne da vam se izgubiti sate u kuhinji? Jednostavni i ukusni recepti šarmantne talijanske foodblogerice Alice Balossi savršen su izbor. Panna cotta je klasik među slasticama, a ova je inačica posebna i vrlo ukusna, baš kao i pločice od čokolade i sira od samo 128 kalorija

Talijanska autorica i blogerica Alice Balossi nakon sudjelovanja u emisiji 'Bake off', odlučila posvetiti se svojoj strasti prema slastičarstvu. Počela je pisati uspješan blog 'I dolci di Alice', a izdala je i kuharicu 'Brze i jednostavne slastice' i koje donosimo dva brza i jednostavna recepta, za sve koji nemaju puno vremena za pripremu slastica ili im se jednostavno ne da dugo stajati uz štednjak.

Panna cotta s kokosovim mlijekom

  • 400 g kokosova mlijeka
  • 5 listića želatine (10 g)
  • naribana korica 1 limuna
  • 4 žlice šećera
  • 125 g jagoda ili šumskog voća

Priprema

Listiće želatine stavite da se 10-ak minuta namaču u hladnoj vodi. U posudu za kuhanje ulij kokosovo mlijeko pa dodajte limunovu koricu i šećer.

Stavite na srednje jaku vatru i ugasite je kad se mlijeko dovoljno zagrije, dodajte ocijeđenu želatinu i miješajte nekoliko minuta da se potpuno otopi. Izmiješajte u blenderu jagode i dodajte ih u kokosovo mlijeko.

Podijelite na 4 porcije, pokrijte prozirnom folijom i ostavite 4 sata u hladnjaku.

Iz kalupa ih možete izvaditi tako što ćete po njihovu rubu proći vrhom noža ili što ih nakratko uroniti u toplu vodu prije nego što pannu cottu poslužite na tanjurićima.

Lagane pločice od sira i čokolade

  • 5 keksa
  • 2 žlice omekšanog maslaca
  • 230 g kremastog sira
  • 60 g grčkog jogurta
  • 25 g šećera
  • 2 žlice brašna
  • 2 jajeta
  • malo iscijeđenog limunova soka
  • 100 g čokoladnih kapljica

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 0C. Dno kvadratnog kalupa za pečenje pokrij aluminijskom folijom. Krajevi folije neka prelaze preko ruba kalupa – poslužit će za lakše vađenje kolača!

Kekse u multipraktiku sameljite u prah, a onda dodajte omekšani maslac i miješajte sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Razvucite smjesu po dnu kalupa i stavite u hladnjak da odstoji.

U međuvremenu, žlicom (ili ručnim mikserom) zamiješajte zajedno kremasti sir, jogurt, bjelanjke, šećer i brašno. Dodajte limunov sok i miješajte još 1 minutu. Na kraju dodajte čokoladne kapljice. Tu smjesu uspite u kalup koji je stajao u hladnjaku, prekrijte sve aluminijskom folijom i pecite 25 minuta.

Izvadite iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi. Vratite kalup za pečenje u hladnjak još na 2 sata pa na kraju iz njega izvadite kolač služeći se krajevima folije koji prelaze preko njegova ruba.

Narežite kolač na kvadratne komade spremne za posluživanje.

TPORTALOVA SLATKA KUHARICA

Recepti za slasne torte i kolače koji će razveseliti ukućane i goste

Pogledaj galeriju