KOMPLEKSNA VINA IZ FERAVINA

Crvena Miraz vina odlično se slažu uz ljetne poslastice

28.05.2012 u 15:00

Bionic
Reading

Vinarija iz Feričanaca na današnjem je kušanju dokazala da se crvena vina njihove ekskluzivne serije Miraz mogu vrlo uspješno sljubiti s omiljenim ljetnim namirnicama

Uz kuharsku podršku poznatog TV lica Stephana Macchia, danas je Feravino organiziralo vrlo interesantnu kulinarsku radionicu u prostoru zagrebačkog Apetit Citya. Miraz Zweigelt 2009., Miraz Frankovku 2009. i Miraz Syrah 2009., kao i mnoga druga crvena vina neopravdano padaju u zaborav kada se odlučuje o vinu koje bi idealno pratilo laganije ljetne recepte.

Stephan Macchi pripremio je niz manjih zalogajčića od često i široko korištenih ljetnih namirnica poput voća, plodova mora, različitih sireva i nezaobilazne čokolade, koja odlično prate strukturu i okuse Zweigelta, Frankovke i Syraha iz feričanskog vinogorja.

Crvena Miraz vina odlikuju se primjetnom svježinom, nužnom kako bi vina pratila laganu ljetnu kuhinju. Iz Feravina su pokazali kako ovo ljeto iskombinirati dosad nezamislive kombinacije i napraviti spoj dalmatinskih i primorskih sezonskih specijaliteta uz čašu vrhunskog slavonskog crnog vina.

Macchi dovršava zalogaje

Okupljenima je priču Feravina približio direktor proizvodnje Mladen Perak rekavši: 'Ponos Slavonije je bez ikakve sumnje graševina, no blago Slavonije se nalazi upravo u našim crvenim vinima koja postaju i sve poznatija u svijetu. U Feravinu smo to uvidjeli prije mnogo godina pa smo, zahvaljujući podneblju i radu naših zaposlenika, zauzeli vodeću poziciju kada je riječ o kvaliteti crvenih kontinentalnih vina.

Ovom degustacijom htjeli smo dokazati da su naši Miraz Zweigelt, Frankovka i Syrah, kao vrhunska kompleksna vina s velikim potencijalom, ujedno i dovoljno nenametljiva i svježa te kao takva idealna za ljetnu konzumaciju. Tajna naših vina je upravo svježina vina specifične za podneblje i sorte koje uzgajamo'.

Miraz Zweigelt 2009., Miraz Frankovku 2009. i Miraz Syrah 2009. zasebno je predstavio glavni enolog Feravina Miodrag Hruškar, dok je hranu i sljubljivanje s vinima uz okupljene komentirao sam autor gastro kreacija Stephan Macchi.

'Užitak mi je bio upustiti se u izazov kombiniranja Miraz vina uz lagane ljetne gastronomske zalogaje kroz koje se ova vina tradicionalno ne prezentiraju. Bobičasto voće, kruške, čokolada, zreli sirevi i kozice, sve te namirnice se odlično sljubljuju uz Miraz crvena vina', rekao je Stephan Macchi.