RECEPT

Chilli con carne

22.02.2010 u 14:00

Bionic
Reading

Chilli con carne smatra se jednim od najpoznatijih meksičkih jela. Ima samo jedan problem: izgleda da ono uopće nije iz Meksika. Neki znalci kažu da se ovakav čili danas uopće ne može naći u Meksiku, dok se u SAD-u ukorijenio gotovo kao tradicionalno jelo

Potrebni sastojci:

500 g mljevene junetine
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
500 g pelata rajčice
100 g koncentrata rajčice
200 ml crnog vina
1/2 svježe paprike
1 zelena čili papričica
400 ml mesnog temeljca
350 g crvenog graha iz konzerve
200 g kukuruza iz konzerve
100 g sira gouda
12 gotovih tortilja
ulje
sol i papar

Priprema:

Glavice luka očistimo i svaku prerežemo na polovice koje narežemo na trakice. Češnjak narežemo na tanke ploškice, a pelate rajčice ocijedimo.

U tavi na maslinovom i običnom ulju popržimo mljeveno juneće meso.

Zatim dodamo luk, pelate rajčice te pirjamo dok luk malo ne opusti pa podlijemo crvenim vinom, začinimo solju i svježe mljevenim paprom. Potom dodamo pire od rajčice, mljeveni kumin, sitno sjeckane ljute papričice, na kockice narezanu svježu crvenu papriku, lovorov list, mesni temeljac pa sve zajedno kuhamo oko 10 minuta.

U međuvremenu crveni grah (kidney) i kukuruz iz konzerve ocijedimo, dodamo mesu, promiješamo i ostavimo da se svi sastojci ugriju.

Po potrebi još začinimo solju i paprom pa poslužimo jelo u ugrijanim tortiljama uz dodatak naribanog sira.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.