DISCOVER CROATIA - EXPLORING ROUTE

Čari Dubrovnika i okolice koje ne smijete propustiti

11.03.2014 u 14:06

Discover Croatia – Exploring Route
Bionic
Reading

Ne propustite prvu epizodu Dubrovačko-neretvanske županije u serijalu 'Discover Croatia – Exploring Route'

Vožnja brodom kroz Elafitsko otočje započela je u Mlinima, u ranim jutarnjim satima. Lopud i Šipan dvije su destinacije na kojima smo se upoznali s lokalnom baštinom i dobrom domaćom kuhinjom. Zavirili smo u lonac kuhara u konobi Tauris, u Luci Šipanskoj i degustirali poparu i brodet.

'Maslinovo ulje, luk, češnjak, bijelo vino, ocat, peršin i riba... Brodet je bolji što se dulje kuha', Baldo Ivanković, glavni kuhar u Konobi Tauris.

Cilj projekta Discover - Croatia Exploring Route brendiranje je Hrvatske, no na malo drukčiji način: stvaranjem ambasadora i zanimljivih videosadržaja koji će biti dijeljeni putem društvenih mreža na kojima i TouristarTV ima svoje profile (Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Youtube).

Kao što je poznato, voditeljica ovoga serijala bila je poznata američka novinarka i producentica Ashley Colburn. Osim Ashley, ljubav prema Hrvatskoj pokazali su i bračni par Mike i Florence Lince koji su u Hrvatskoj ostali dva mjeseca nakon snimanja projekta.

Discover Croatia i ove godine ide dalje s novom sezonom, no s drukčijom temom - Legends of Croatia.

Discover Croatia – Exploring Route projekt sniman je u rujnu 2013. u Hrvatskoj, u kojem je pet stranih novinara/turista (Ana Carrasco Vilapun – Španjolska, Violeta Teetor – Finska, Mike i Florence Lince – SAD te Marcio Caparica – Brazil) imalo prilike upoznati Hrvatsku kroz njezine najvažnije atribute: prirodu, baštinu, gastronomiju i gostoljubivost domaćina, a podržale su ga turističke zajednice diljem zemlje te ostali sponzori projekta. Kompletnu produkciju i postprodukciju potpisuju Dhar media i TouristarTV.