ZA PRSTE POLIZATI

Ako volite kokos, ovaj recept morate probati: Raffaello torta koja nestaje u trenu

10.06.2020 u 21:03

Bionic
Reading

Ova ukusna kremasta torta zadovoljit će i najizbirljivija nepca, a posebno ljubitelje kokosa. Samo jedan zalogaj dovoljan je da se zamislimo na pješčanoj plaži okruženi palmama. Priprema ove torte vrlo je jednostavna, a možete je pripremiti i kao kolač. Dok se biskvit peče, bacite se u pripremu kreme i Raffaello torta bit će gotova za svega 40 minuta

Sastojci za biskvit

  • 6 bjelanjaka
  • 200 g šećera
  • 150 g kokosa
  • 100 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo

Priprema

1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, pa dodajte šećer i dobro izmješajte.

2. Zatim dodajte kokos i brašno pomiješano s pecilnim praškom.

3. Izliti u nauljeni kalup za tortu (24/26 cm). Možete koristiti i kalup za kolače (24×30 cm). Peći na 170°C oko 35 min. Biskvit mora ostati bijel.

Sastojci za kremu

  • 6 žutanjaka
  • 2 žlice šećera (ja sam stavila 10 dkg šećera)
  • 2 vanilin šećera
  • 5 žlica brašna (ili gustin)
  • 5 dl mlijeka
  • 200 g maslaca
  • za posipanje 50 g kokosa

Priprema

1. Dobro izmiksati žutanjke, šećer i vanilin šećer s brašnom i nekoliko žlica hladnog mlijeka, te sve skupa uliti u vrelo mlijeko. Kad se masa zgusne, pustiti da se dobro ohladi.

2. Ohlađenoj masi dodati izrađeni maslac.

3. Na ohlađeni biskvit staviti kremu i posuti s 50 g kokosa. Po želji ukrasiti Raffaello okruglicama.