IZVANREDNA SKUPŠTINA

Zoran Ferić izabran za novog predsjednika Hrvatskog društva pisaca

10.03.2018 u 17:15

Bionic
Reading

Hrvatsko društva pisaca održalo je u subotu Izvanrednu skupštinu na kojoj je za predsjednika Društva izabran Zoran Ferić

Novi predsjednik Hrvatskog društva pisaca biran je nakon što je krajem siječnja dosadašnji predsjednik Nikola Petković podnio neopozivu ostavku.

'Razlozi za nju su uglavnom privatni i tiču se moje iscrpljenosti koja je rezultirala narušenim zdravljem. Kao što sam to već naveo i u javnim i u privatnim obraćanjima, interesi HDP-a bili su mi uvijek ispred osobnih. Budući da opravdano istinito vjerujem da se našemu društvu više ne mogu ni približno posvetiti onoliko koliko sam mu se posvećivao gotovo sedam uzastopnih godina, bojim se da bi moj ostanak na mjestu predsjednika do kraja mandata (travanj 2019.) bio kontraproduktivan. To je najmanje što želim udruzi u čijem sam radu aktivno i intenzivno sudjelovao i kao vaš predsjednik, ali i kao vaš predstavnik', napisao je Nikola Petković u svojoj ostavci te svom nasljedniku poželio uspjeh u radu.

Do izbora novog predsjednika, Upravni odbor i Predsjedništvo HDP-a za privremenu Petkovićevu nasljednicu imenovali su glavnu tajnicu Društva Anu Brnardić Oproiu, nakon što su uvažili Petkovićeve argumente i prihvatili njegovu ostavku.

Zoran Ferić spada u najčitanije hrvatske pisce srednje generacije. Rođen je u Zagrebu (1961.), diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i radi kao gimnazijski profesor. Objavljuje od 1987. godine u književnim časopisima, a čitalačku publiku oduševio je već prvom zbirkom priča 'Mišolovka Walta Disneyja'.