ALAIN DE BOTTON

Život na aerodromu za potrebe nove knjige

20.08.2009 u 11:14

Bionic
Reading

Pisac Alain de Botton sklopio je dogovor sa zračnom lukom Heathrow da sedam dana boravi na aerodromu i napiše kroniku modernog putovanja

Cilj neobičnog projekta je pokazati putnicima da je iskustvo letenja više od čekanja u redovima i aerodromske strke. Alain de Botton, autor bestselera 'Ogled o ljubavi', 'Utjeha filozofije' i 'Arhitektura sreće' provodi tjedan dana na terminalu pet zračne luke Heathrow.

Njegov boravak na aerodromu počeo je 18. kolovoza, a materijale za knjigu sakuplja razgovarajući s putnicima i osobljem, promatrajući zbivanja i sjedeći za službeničkim radnim mjestom. De Botton je istaknuo da mu je uprava zračne luke omogućila pristup svakom kutku zračne luke i dala slobodu da napiše što god želi. Iz Heathrowa se nadaju da će knjiga čitateljima pružiti uvid iza kulisa užurbane svakodnevnice jedne od najprometnijih europskih zračnih luka, piše The Associated Press.

'Kada biste Marsovcu poželjeli pokazati mjesto koje najbolje dočarava modernu civilizaciju, njezine prednosti i mane, aerodrom je bez dileme najbolji izbor', rekao je De Botton osvrnuvši se na fenomene globalizacije, straha od terorizma i kapitalističke užurbanosti.

De Bottonove opservacije bit će objavljene sljedeći mjesec, a 10.000 kopija bit će podijeljeno putnicima.