USKORO U ZAGREBU

Živjeti svoj san: Izložba 'Imagine' je priča o malim djevojčicama s velikim snovima

12.09.2019 u 13:45

Bionic
Reading

Nakon Woodstocka, Sarajeva, Splita i rodnog Šibenika, likovna umjetnica Branka Grubić po prvi put će se predstaviti i zagrebačkoj publici. Izložba pod nazivom IMAGINE bit će postavljena u zagrebačkoj galeriji Umjetnost osmijeha u Radićevoj ulici od 18. do 29. rujna

Branka je atipična hrvatska umjetnica čija priča zadnjih nekoliko godina inspirira samozatajne kreativce diljem zemlje. Kist je prvi put uzela u ruke tek u kasnim tridesetima. Djelujući iz malog studija na dvanaestom katu nebodera u Šibeniku, bez umjetničke škole, veza i ikakvog poznavanja galerijskog tržišta, u kratkom vremenu osvojila je srca ljudi širom svijeta. Osvojila je više međunarodnih nagrada i priznanja, među kojima i grand prix na natječaju jedne američke galerije u konkurenciji 890 radova iz 33 zemlje. Njezine slike danas krase zidove kolekcionara iz šesnaest zemalja na četiri kontinenta. Do prije nekoliko godina nije se usuđivala pokazati svoje skice nikom osim najbliže rodbine. Danas komunicira sa cijelim svijetom, organizira izložbe i prije svega – radi ono što voli i živi svoj san, stoji u najavi.

Brankini radovi pršte bojama i optimizmom. Inspirirani su glazbom i neiscrpnim motivom ženskih lica, koji omogućavaju izražavanje beskonačnih nijansi različitih emocija. Brankina priča inspiracija je brojnim kreativcima, posebno ženama, koje su pod teretom svakodnevnog života svoje talente stavile sa strane. Njezin uspjeh je dokaz da je sve moguće, čak i ono nemoguće. O tome govori i ova izložba.

Izložba IMAGINE sastoji se od serije ženskih portreta nastalih u protekle dvije godine. Posvećena je malim djevojčicama s velikim snovima i njihovom odrastanju u svijetu koji se trudi uvjeriti ih da život nije san. To je priča o ženama koje su uzele kist u svoje ruke, izabrale svoje boje i iscrtale svoj život. Jer šta je strašni svijet, prema snazi djevojačkih snova.

Otvorenje je zakazano za srijedu, 18. rujna od 18:00 sati. Izložba će biti otvorena svaki dan do 29. rujna od 10 do 14 i od 16 do 20 sati, a cijelo to vrijeme u galeriji će biti prisutna i sama autorica. Galerija Umjetnost osmijeha nalazi se u Radićevoj ulici 37, pored Kamenitih vrata.

  • +7
Branka Grubić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sanja Lydija Kulušić i Zrinka Magazin