NOVA IZDANJA

Zeruya Shalev otvara Sa(n)jam knjige u Istri

30.11.2010 u 13:21

Bionic
Reading

Ovogodišnji, 16. Sa(n)jam knjige u Istri svečano će, u petak u podne u pulskom Domu hrvatskih branitelja, otvoriti priznata izraelska književnica Zeruya Shalev, najavila je direktorica Sajma Magdalena Vodopija na današnjoj konferenciji za novinare u Puli

Ove će godine na pulskom festivalu knjiga i autora sudjelovati 225 nakladnika, a ovih se dana priključuju, kako je rekla, 'last minute nakladnici', pa će brojka biti veća od 250 nakladnika.

'Nakladnici će izložiti gotovo 22 tisuće naslova, uglavnom knjige koje su objavljene u posljednje tri godine, a pulska će čitateljska publika imati prigodu vidjeti i kupiti potpuno nove naslove, koji u Pulu dolaze izravno iz tiskarskog stroja, objavljene upravo za pulski Sajam,' istaknula je direktorica Vodopija, dodavši kako će veliku pomoć u prodaji knjiga imati od mladih volontera koji su odabrali djelatnost sajamskih informatora i članova prodajnog tima.

Novost su tematski štandovi 'Film i knjiga', 'Autorski štand', 'Kiklopski štand', 'Kiosk štand' i 'Zavičajna Histrica', a osim u Domu hrvatskih branitelja knjige će se prodavati svaki dan i na info-punktu Sajma koji je danas otvoren na trgu Portarata.

U sklopu Sajma dodijelit će se knjižna nagrada 'Kiklop' a održat će se i festival dječje knjige 'Monte Librić' te recesijsko izdanje festivala 'Polis Jadran Europa'.

U sklopu posebnog edukativnog programa 'Pulskim putovima knjige' istarski srednjoškolci će se 'knjiškom šetnjom' po Puli upoznati s poviješću knjige i knjiškim pulskim raritetima koji se čuvaju u Arheološkom muzeju, Sveučilišnoj i Mornaričkoj knjižnici, a po riječima direktorice Magdalene Vodopije 'vrhunac programa bit će posjet Sajmu knjiga i sudjelovanje u njegovim programima'.

Sa(n)jam knjige u Istri ove godine traje od 3. do 12. prosinca.