BAL NA VODI

Završene 6. Riječke ljetne noći

24.07.2009 u 09:31

Bionic
Reading

Ovogodišnje 6. Riječke ljetne noći zatvorene su na bazenskom kompleksu na Kantridi glazbeno-scenskim spektaklom 'Bal na vodi'

Autor spektakla je Damir Zlatar Frey. Sudjelovali su članovi Baleta i orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca, plivačice Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Acqua Maris i ansambl djece grada Rijeke.

Orkestar Opere riječkog Kazališta pod ravnanjem Igora Vlajnića izvodio je filmsku glazbu, a uz bazen i u njemu priređeni su koreografirani prizori po uzoru na one iz filma toga naziva.

Tijekom svečanosti objavljeni su rezultati odabira najboljih predstava po ocjeni gledatelja te prosudbene komisije Novoga lista.

Nagradu publike osvojio je zbor dječaka iz Njemačke Toelzer Knabenchor za koncert u katedrali Sv. Vida održan 4. srpnja.

Šesteročlani žiri Novog lista ocijenio je najboljim ostvarenjem ovogodišnjeg festivala predstavu 'Škrtac' J. B. P. Molierea u režiji i dramaturgiji Oliver Frljića i izvedbi Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke. Predstavu 'Škrtac' gledatelji su svrstali na osmo mjesto.

Na programu Riječkih ljetnih noći ove je godine bilo 13 umjetničkih događaja izvedenih na 13 lokacija. Sudjelovali su umjetnici iz 10 zemalja.