VELIKO FINALE

Zadnja sezona 'Igre prijestolja' vraća se tek 2019., a evo i zašto

05.01.2018 u 13:17

Bionic
Reading

HBO je napokon potvrdio ono o čemu se već neko vrijeme šuškalo; hit-serija 'Igra prijestolja' u svojoj se osmoj i finalnoj sezoni vraća tek 2019.

Prošlog ljeta počela su nagađanja da o tome da se 'Igra prijestolja' možda neće prikazivati 2018., nakon što su autori David Benioff i Dan Weiss objasnili kako planiraju provesti godinu i pol u razradi završnih epizoda serije kako bi ti posljednji sati ovog najvećeg HBO-ovog hita bili što bolji.

Produkcija osme sezone trenutno traje i očekuje se da će snimanje završiti do ovog ljeta.

Kasnije je i Casey Bloys s HBO-a potvrdio da je 2019. zaista moguć termin prikazivanja završnice 'Igre prijestolja', a u međuvremenu je u jednom od intervjua zvijezda serije Sophie Turner odala kako ne očekuje da će se 'GoT' vratiti u ovoj godini.

Odgoda ima smisla i zbog nekreativnih razloga. Kao najveći hit u povijesti HBO-a, ne čudi namjera da se seriju što duže zadrži na životu. Uz to, kako se sedma sezona, koja se prikazivala u ljeto 2017., natječe za ovogodišnje Emmyje, HBO se može fokusirati na promotivnu kampanju za nagrade, umjesto da se bavi lansiranjem novih epizoda. Potez također ostavlja prostor za novi hit Westworld, koji se nakon duge stanke, u svojoj drugoj sezoni vraća 2018. Prva sezona završila je krajem 2016.

  • +7
Igra prijestolja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pitanje koje muči obožavatelje 'Igre prijestolja' je kada će se onda serija zapravo vratiti - početkom ili krajem 2019. Iz HBO-a o tome još nema ni riječi, ali s obzirom na dosadašnju praksu prikazivanja, najizglednije je da će na ekrane u proljeće.

Završna sezona imat će samo šest epizoda, kako je već najavljeno, pri čemu će neke biti tek nešto duže od uobičajenog.

To što će finale serije prikazati tek 2019. ide na ruku i Georgeu R.R. Martinu, na čijiem se fantastičnom serijalu romana 'Pjesma leda i vatre' 'Igra prijestolja' temelji. Pisac je prošlog ljeta najavio da će pretpostljednja knjiga iz serije, 'The Winds of Winter' biti gotova 2018. U planu mu je i završna, 'A Dream of Spring', što znači da će HBO u seriji odati kraj prije nego Martin u svojim romanima.

Što se tiče radnje završne sezone zasad se malo toga zna, ali je bivši glumac 'Igre prijestolja' Jason Momoa nedavno bio na snimanju i komentirao:

'Bit će to najbolja stvar koja se ikad prikazala na televiziji. Bit će nevjerojatno.'